22 березня 2015

Моя Країна - завдання 7 - Долина нарцисів.

«Долина нарцисів» — заповідний масив, що розташований в урочищі Кіреші, за 4 км від міста Хуста Закарпатської областіЦе унікальний ботанічний об'єкт, в якому охороняється найбільший у Середній Європі осередок нарцису вузьколистого. Цей середньоєвропейський високогірний вид поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 1100–2060 м. 


Поява закарпатської реліктової Долини нарцисів пов'язана з льодовиковим періодом. Деякі вчені вважають, що тоді сталися певні геологічні катаклізми і з гір сповз величезний шмат землі разом з унікальними рослинами. Після сходу льоду з гір стікало багато води, що сприяло акліматизації, цвітінню і розповсюдженню нарциса вузьколистого. 
За радянських часів долину хотіли переорати, щоб вирощувати сільськогосподарські культури. У 1980-х рр. на території заповіднику здійснювалися осушувальні роботи, внаслідок яких суттєво змінився рослинний покрив. Після того, як було знищено 50 га нарцисів, оранку припинили і передали територію з нарцисами заповідному масиву Карпатського біосферного заповідника.

Не дивно, що з цим унікальним природним пам"ятником пов"язують багато легенд. Одна з них розказує, що колись у сиву давнину в Хустському замку жили князь, княгиня та їхня красуня-донька Руся. На околиці міста проводив життя гончар Іванко. На день Русиного повноліття до замку прийшло багато сановитих візитерів та городян з дорогими гостинцями. Іванкові кортіло теж зробити подарунок — це була дивна ваза, на якій, наче живі, мерехтіли квіти граціозного білого нарциса. У цю мить Іванко та Руся закохались одне в одного. Після того вони стали крадькома зустрічатися у мальовничій долині. Та одного разу князь довідався і так ошаленів, що схопив Іванкову вазу і жбурнув з княжої гори. Ваза розбилася об скелину та розсипалась по долині дрібним дощем. Коли зійшло сонце, то всі побачили, що придолинок вкритий біло-зеленим нарцисовим килимом.
Цвітіння нарцисів у Долині  починається у першій половині травня та триває впродовж двох тижнів - то ж у вас ще є час, аби спланувати поїздку до цього казкового місця! А поки пропонуємо вам зробити роботу у будь-якій рукодільній техніці, використавши будь-яку з умов:
1.робота з ОЕ - нарцисом (приймаються також роботи з іншими весняними квітами - підсніжник, кульбабка, гіацинт, тюльпан, конвалія);
2. робота, у якій домінує один або кілька кольорів квітки нарцису - білий, жовтий, зелений.
Робота запрошеного дизайнера - Олени Бірючевої - весняна листівка у зелено-жовтій палітрі:

Роботи постійних запрошених дизайнерів:
Ольга Лещенко :


 PolAnna:


Роботи дизайнерів:

Наталія Міщенко

Сьогодні я вирішила вас трохи здивувати) Чим? - Своєю роботою для цього завдання)
Як кажуть, я ще й вишивати вмію):

Freedom 
У меня по заданию сложилась открыточка с весенним букетом. В ней есть нарциссы и она в желто-зелено-белой палитре):

Ladybird
Нарцисовий блокнотик формату А6:


Листівка з нарцисами:


Створила листівку з моїми улюбленими весняними квітами - тюльпанами:


Для завдання вирішила зробити конвертик надихнувшись ніжною палітрою:


Сіправська Надія
Сьогодні у мене практичний, весняний, яскравий, веселий блокнотик, який я робила, щоб піднімати собі настрій у похмуру погоду :)


Gyravlick
Подарунковий конверт з в`язаним нарцисом. Використала папір Є. Курдібановської, на який нанесла медіум і спреї ТМ Фабрика декору. Також текстурну пасту через трафарет, дотси, акрилові пластівці, мікробісер, наклеїла паперовий котч Скрапберріз. Напис - це WordArt М. Абрамової.


Martinka74
У мене листівка в весняних кольорах із саморобним акварельним фоном.




Спонсорами завдання виступають:
 український виробник матеріалів для скрапу "Бумага-Марака"
що подарує одному з переможців такий приз:


Інтернет-магазин  товарів для скрапбукінга "Скрап норка"
подарує набір паперу"Ангельское шебби":
(безкоштовна доставка призу по Україні Укрпоштою)

Вітчизняний виробник чіпборду "ScrapBox"
надасть одному з переможців сертифікат на покупку товарів у магазині на суму 80 грн.



Чекаємо на ваші роботи до 21.04.2015 р.
Не забувайте про банер завдання у ваших постах!



Немає коментарів:

Дописати коментар