22 квітня 2015

Моя країна - завдання 8 - Світ в Україні

Ми часто мріємо  про романтичні прогулянки Венецією, Парижем, Віднем, про захопливий  відпочинок у Швейцарії.,  не знаючи, що у нашій рідній країні ми можемо отримати ті ж самі відчуття, або ж і більші!

Місто Вилкове Кілійського району Одеської області  відоме під назвою «Українська Венеція» - завдяки численним каналам (місцеві жителі називають їх єриками), проритим вздовж вулиць. Тому човен тут є звичайнішим засобом пересування, ніж автомобіль
Городи місцевих жителів знаходяться в основному на островах, до яких вони плавають на човнах. Добривом тут, як і у стародавньому Єгипті, служить мул . Вилкове славиться своєю полуницею, яка дає плоди тут практичноцілий рік, а також знаменитим виноградом сорту "Новак" . Цей сорт абсолютно унікальний , його смак можна переплутати ні з яким іншим виноградом у світі, адже більше ніде виноград не росте на воді і мулі .
Але головним заняттям і джерелом доходу є риболовля, яка  ведеться у промислових масштабах.

Тим, хто мріє про відпочинок у Альпах, варто  знати, що в Україні є  власні - Гуцульські Альпи або Рахівські гори. 
Гора Піп Іван Мармароський. Фото: Олександр Котенко
Так називають Мармароський масив, надзвичайно мальовничу частину Карпат через її схожість із великими горами у південно-центральній Європі.
Високогірне озерце. Мармароси. Фото: Ігор Кривий
Мармароси завдяки свої геологічній будові відзначаються своєрідною рослинністю. Тут широко розповсюджені мішані листяно – хвойні та листяні ліси.  На верхній межі лісу, яка проходить тут на висоті 1600-1700 м над рівнем моря розповсюджені ялиці. Вище знаходяться субальпійські та альпійські луки.
Веселка над Мармаросами. Фото: brum-brum. http://photographers.ua/
А тим, хто вагається у виборі "Гори-вода" -  варто поїхати до Надслучанської Швейцарії - так називають мальовничий куточок Рівненщини, заказник "Соколині гори" на березі річки Случ.
Своєю красою пейзажі скелястих каньйонів Случа не поступаються відомим європейським місцям!
 Окрім того, Надслучанська Швейцарія - один з найгарніших маршрутів для сплаву:

Не відстає Україна і у плані просвітництва та культури - маємо свій Париж ;-)
Місто Чернівці називають "Українським Парижем" не просто так  -  воно входить у перші числа українських міст, які є перлиною архітектури - не тільки України, а й світу.  Чого вартий лише  Чернівецький Національний університет:


Чи будинок-корабель, що розрізає простори вулиць міста:
 А  будинки-близнюки? - от-от і ...поцілуються ;-)
Це елегантне місто  стало батьківщиною не лише для відомих нам Ользі Кобилянській чи Юрію Федьковичу, а й  для інших авторів, без яких важко уявити собі сучасну світову літературу. Пауль Целан — видатний німецькомовний поет, творець власного стилю у віршуванні; його «Фуга смерті» для німецької і, ширше, світової поезії — текст-символ, що втілив увесь біль і жах ХХ сторіччя. Роза Ауслендер — найбільш значуща сучасна поетеса, яка писала німецькою. Перелік імен загрожує розтягтися не на один абзац: лірик і перекладач Георг Дроздовський, поети Альфред Гонг, Мозес Розекранц, Альфред Кіттнер, прозаїк Грегор фон Реццорі...

Місто Львів часто називають  "Українським Віднем" - через схожість архітектури:
Ліворуч - Львів, праворуч - Відень
Це атомсферне колоритне місто не залишає байдужим жодного  гостя: хто відвідав його раз, того він вабить до себе знову і знову...

Існування в Україні двох загадкових, єдиних у Європі споруд (крім однісінької піраміди в Римі, датованої 12 роком до н. є.) — факт, а не фантазії. Легендами оповиті історії двох унікальних усипалень на Полтавщині. 15-метрова гранітна піраміда в селі Комендантівка Кобеляцького району належала роду Білевичів. Доля закинула офіцера російського флоту Олександра Дмитровича Білевича до Єгипту, де пам'ятки стародавньої цивілізації вразили його уяву. Повернувшись, він збудував у своєму маєткові власну піраміду-усипальню. Спорудження тривало 13 років, і це не дивно — як будматеріал використовували гранітні блоки з місцевого кар'єру, що їх по дерев'яних жолобах тросами затягували нагору, а вапняковий розчин робили на крові свіжозабитої худоби з додаванням яєчних білків. Три погребальні камери сполучалися підземними ходами. Вінчав споруду православний хрест. У піраміді Білевич поховав свою кохану дружину, а через багато років і сам знайшов там спочинок.

Піраміда Білевича

Подібна усипальня в селі Березова Рудка (Пирятинський район) відноситься до колишнього маєтку Закревських. Вона на 21 рік молодша за комендантівську і значно скромніша — висота її «лише» 9 метрів і побудована вона зі звичайної цегли. Автором задуму був Ігнатій Платонович Закревський — дійсний і повноважний посол Росії в Єгипті, за правління Олександра III. Піраміда Закревського стала неймовірним гібридом давньоєгипетської та християнської культур. Стіни її були вкриті письменами з Євангелія і водночас фресками з життя єгиптян та їхніх богів. У центрі залу знаходився православний вівтар. Вхід до піраміди охороняли статуя богині Ізиди, привезена Закревським із самого Єгипту, та православний хрест над портиком...
Піраміда Закревського
На жаль, ані єгипетські, ані християнські боги не врятували полтавські піраміди від повного розграбування. Але самі споруди лишилися цілими — недарма будівничі переводили яєчні білки...

Поки  ви обиратимете, куди поїхати - у Париж, чи Чернівці, Відень, чи Львів, ми пропонуємо  зробити роботу у будь-якій рукодільній техніці, яка б яскраво передла  тематику  одного з трьох міст (країни) - Парижу (Франції), Венеції (Італії) чи Єгипту.

Роботи запрошених дизайнерів:
Bon Voyage! Моя листівка-побажання гарної подорожі до Парижу, з гарненькою паризькою кав'яренькою та круассанчиком! Коли близька людина збирається у чудову мандрівку, звісно, її хочеться привітати, а якщо подарувати листівку - вона викликатиме приємні емоції та спогади далеко від домівки!


Роботи команди дизайнерів:
Для завдання у мене створилося два блокнота А6:
венеціанський:



паризький:

Я вдохновилась Венецианским карнавалом и сделала куколку тыквоголовку в карнавальном костюме:

Моїм натхненням став Париж, а точніше мода. Мода - це сукні, гудзики та прикраси)
В мене вийшов тег для маленької модниці Софії:

Мій блокнотик зроблений в такому трохи романтичному стилі, і для мене відображає Париж, а саме весну в Парижі. Я з дитинства мріяла туди потрапити, у найромантичніше місто, і тільки тепер я розумію, що не настільки важиво куди їхати, як те, з ким їхати. І можна чудово провести час, подорожуючи Україною, якщо поряд кохана людина або близькі друзі.

Париж завжди надихав поетів та митців, це особливе місце для натхнення. Моєю дитячою мрією було - потрапити до Парижу, ) Тому для завдання  вирішила зробити листівочку  надихнувшись  красою цього міста.


Париж...місто закоханих, оспіване поетами..А кохання найчастіше стає приводом до весільної церемонії))) Моя листівочка,власне, і присвячена цій урочистій події!


Французька культура та французькі письменники  - то моя любов! Тому зараз я взялася за вивчення мови. І для цього переробила такий нецікавий магазинний блокнотик на романтичний аксесуар. Вчити французьку мову стало ще приємніше) І коли я таки потраплю в Париж, то зможу все зрозуміти))))




Спонсорами завдання виступають:

"Фабрика декору" - вітчизняний виробник спреїв, фарб  та інших матеріалів для творчості, який подарує одному з переможців сертифікат на суму 100 грн. на покупку товару у магазині!



Інтернет-магазин  товарів для скрапбукінга "Скрап норка"
подарує Набір полімерних завитків від ScpapBerry's:
(безкоштовна доставка призу по Україні Укрпоштою)

Вітчизняний виробник чіпборду "ScrapBox"

надасть одному з переможців сертифікат на покупку товарів у магазині на суму 80 грн.


Нагадуємо, що до участі приймаються  роботи, що відповідають умовам завдання та  загальним ПРАВИЛАМ Арт Клуб UA!

Чекаємо на ваші роботи до 21.05.2015 р.



7 коментарів:

  1. Заворожуюча стаття! Скрізь одразу схотілось побувати! Про нашу Венецію не знала. Дякую за цікаву подорож, хоч і віртуальну!

    ВідповістиВидалити
  2. Изумительная статья, спасибо большое

    ВідповістиВидалити
  3. Мрію помилуватися Чернівцями, дякую за чудове завдання!

    ВідповістиВидалити
  4. Дівчата, цікаво було почитати, гарна стаття, дякую! Дивлюсь, всіх учасниць надихає Париж, моя работа також на цю тему)), із задоволенням беру участь!

    ВідповістиВидалити