15 липня 2011

Морозиво з нуля


Привіт!
Більшість з нас креативні особи і багато речей любимо робити з нуля. Наприклад блокноти з нуля, мило варимо з нуля і ще багато подібних речей.
Сьогодня я пропоную вам приготувати морозиво з нуля в домашніх умовах. Нижче наведені кілька порад та рецепти як це зробити.


Готуючи морозиво, слід точно дотримуватися вказаних норм продуктів, бо при надлишку молока крем буде рідкий, і морозиво, виготовлене з нього, скоро розтане. Більша кількість яєць надає морозиву неприємного запаху і жовтуватого кольору. Приготовлений крем (див. нижче наведені рецепти) охолодити, процідити крізь марлю в чисту банку до половини її об’єму і закрити кришкою. Банку вставити у відро і обкласти її льодом, перемішати з сіллю ( на 5кг льоду 1 кг солі). Банку весь час  обертати рукою. Через кілька хвилин всередині банки на стінках утвориться лід який слід відділити ложкою. Ці замерзлі шматочки морозива треба розмішувати, бо кожен з них кристалізує навколо себе рідке морозиво. Коли вся маса застигне, накласти лід на кришку банки, накрити відро і поставити на 2-3 год у холодне місце, після чого морозиво можна подавати. Морозиво можна заморозити також у холодильнику або в спеціальній машині – морозівниці.

МОРОЗИВО ВЕРШКОВЕ
3 склянки вершків або сметани
250 г цукру
4 жовтки
ванілін
Жовтки розтерти з цукром і ваніліном, влити вершки або сметану і поставити на повільний вогонь, весь час помішуючи, поки маса не згусне, але до кипіння не доводити. Тоді зняти з вогню, процідити крізь марлю, охолодити і влити в банку і заморозити. Це морозиво можна посипати  суницями або малиною.

МОРОЗИВО МОЛОЧНЕ ВАНІЛЬНЕ
1 л молока
5 жовтків
1 білок
250 г цукру
Ванілін
Жовтки розтерти з цукром, додати ванілін.
Розвести гарячим молоком і поставити на вогонь, весь час помішуючи. Якщо маса почне гуснути, не доводячи до кипіння, зняти її з плити. Коли охолоне, вимішати з піною одного білка і заморозити.

 Смачного та вдалих експериментів на кухні!!!
Сподіваюсь сьогоднішні рецепти надихнуть вас та допоможуть виграти наш кулінарний конкурс )))

Немає коментарів:

Дописати коментар