15 липня 2011

Скрапбукінг в інтер'єрі

      Усім привіт!
      Сьогодні я трішки розкажу про значення скрапбукінгу в інтерєрі, можна це назвати практичним використанням скрапу. Для мене скрапбукінг це не лише вид творчості, рукоділля, я навіть не називаю так його, для мене скрап - це щось глобальніше, що пронизує до глибини душіJ Це такий унікальний напрям в якому можна «застосувати» і вишивку, і в’язання, і ліпку, і пластику, і бісер….

   Мабуть мова піде про альтер-скрап, бо саме він є практичний, якщо листівки і альбоми  чемно лежать чи сховані на полицях, то коробочка крім свого безпосереднього призначення служить і прикрасою, або ж та сама рамка для фото, яка напевно є найбільш популярним декоративним елементом в скрапі, і є чи не в кожній кімнаті Вашого дому.
   Ми майже щоденно займаємось скрапом, і навіть непомічаємо як багато вчимось, вдосконалюємось, адже з його допомогою можна декорувати інтер’єр власної кімнати. Окремою темою є ялинкові прикраси, які ми робимо унікальними.  


   Отже одна із прекрасних рамок Жанни zhanylik 
    Maryana
 
Ось є дві статті про альтер-скрап в інтер’єрі від однойменного блогу:

Але рамки це лиш  маленька частина того, чим можна прикрасити ваш інтер’єр. Наприклад перетворення баночки з-під такого чаю:
Я зробила підставку для олівців, ножниць……або ж там м))ожна поставити квіти, чи маленький вазон, звісно форму горшка потрібно добряче підібрати)
Є інші приклади:

 
     Такі підставки, баночкb, тощо викону.nm 2 функції: практичну і естетичну. Якщо бути зовсім чесним, то як каже моя мама практичність програє, в тому сенсі, що до прикладу, такі баночки, об’ємні рамки, власноруч декоровані вазони, коробки для чаю…..і т.д. швидше нищаться, припадають пилюкою, в разі виникнення плям їх непомиєш водою, особливо це стосується кухонного декору. Але знання того, що річ зроблена власними руками, і з любов’ю, річ ексклюзивна,  беруть верх над практичністю, чи не так)))?  Для нас так важлива естетичність:)
 
Вінтажні пляшки:



  Йдемо далі, чудові підвіски від чудової майстрині Кatrina 
  Рукоділля від mamas kram - Блог, обов"язково відвідайте цей прекрасний блог

 
       Ось так завдяки нетільки скрапу, а й іншим видам рукоділля, ми можемо змінити усталені стилі інтер’єру, «розбавити їх», «удомашнити», тобто зробити на свій лад.

       Особливо можна задекорувати кухню, якщо в кімнаті  ваш чоловік чи хтось інший з домочадців  - консерватор або ж недолюблює мереживо, буси і т.д., то кухня це саме те місце, де ми жінки проводимо більшість свого часу, і я зараз говорю не тільки про приготування їжі))). Можна зробити чудові теги на пляшки, банки для варення, коробочки для чаю, кави, годинник, піднос, салфетниця, тут перелік безмежний, все залежить від бажання і фантазії:
  Ось кілька фото:
 Бірки для варення:

Правда чудово, коли в тебе на полиці стоїть не просто звичайна скляна банка із смачним варенням, вона ще й зовні унікальна.

 (джерело)
 Ось ще кілька фото для натхення:

 Сподіваюсь Вам було цікаво читати і переглядати. 
 Усім вдалого і гарного дня:)! 

6 коментарів:

  1. Солічка дякую за чудову статтю!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Замечательная статья,спасибо огромное,так вдохновляет :)

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибо, столько красивых работ! Эти баночки с сердечками просто покорили меня!!

    ВідповістиВидалити
  4. Супер! Всі роботи надзвичайно цікаві!
    Я також озираюся навкруги з думкою "Що б заскрапити?"

    ВідповістиВидалити
  5. Класно, така змістовна стаття, дійсно надихає, дякую!!!

    ВідповістиВидалити