15 квітня 2011

Моя майстерня. Секретер.

Вітаю усіх  Арт Клубі!

Майже щодня кожен сам для себе обдумує як компактно і практично організувати своє робоче місце для творчості. В багатьох блогах в тому числі і нашому розповідалося і показувалося багато ідей для організації робочого місця.
А сьогодні я хочу розповісти про меблі.  А саме про забутий секретер, чи по іншому стіл-бюро.  Якщо ця практична та витончена річ попала до вас як подарунок  від старших родичів – не відмовляйтеся! У вас буде зручне та стильне робоче місце. А дивлячись на фасад секретера, ніхто ніколи не здогадається, що зберігається в його шухлядах.
Секретер - це не велика шафка з ящичками та поличками. Секретер також має відкидну чи відсуваючу дошку, яка призначена для письма. Секретери вважаються дуже функціональними та вишуканими предметами інтер’єру.






Перші секретери зявилися в 18 столітті. Їхніми творцями вважаються італійські майстри. Для виготовлення секретерів використовувалися лише дорогі сорти дерева. Існують навіть секретери з кованими елементами.
Часто секретери мають внутрішні потайні ніші, захищені неординарною системою замків. Що зробило їх  надійними для зберігання дрібних предметів. Спочатку секретер використовувався виключно дамами, але з часом ним почали користуватися і чоловіки
Через деякий час секретери стали виконувати функцію не тільки шаф, зявилися також секретери які складалися та дорожні секретери. Дуже часто секретерами користувалися лікарі, оскільки їхні багато чисельні шухлядки дозволяли зручно зберігати інструменти чи ліки.
Пройшло кілька століть, а секретер не втратив своєї значимості в інтер’єрі і до сьогодні
Залишається чудовим предметом  для оформлення інтер’єру в класичному стилі, і не тільки в класичному. Сучасні виробники попонують великий вибір секретерів: секретери для школярів, для комп’ютера, для кабінета і т.д. також. Якщо вас не влаштують готові моделі ви можете зробити його на замовлення.

Ось кілька варіантів:


























Секретер – це абсолютно індивідуальний підхід до організації робочої зони. Він не усім підійде. Можливо у когось інтер’єр не відповідний, можливо хтось займається кількома видами рукоділля, і усе знаряддя, яке потрібне для хобі, просто не поміститься в секретері. Але усі ці проблеми легко вирішуються. Можна зробити секрет на замовлення такий, що підійде вам і до інтер’єру і по розміру і т.д. і т.п.

А ось тут можна знайти дддуужже багато! ідей для організації місця для творчості.

Сподіваюсь сьогоднішня стаття була для вас цікавою.

Крім того, хочу вам повідомити, що ми не просто так багато пишемо про організацію творчої майстерні. В найпершому пості  на тему Моя майстерня ми просили вас залишати посилання на фотографії своїх робочих місць. Ми продовжуємо збирати  посилання на фото ваших майстерень тут, а в кінці року ми оберемо переможців в кількох номінаціях, наприклад: найкомпактніше оформлення, найкреативніше оформлення  можливо до кінця року придумаємо ще кілька номінацій. Бажаю успіху.

Зовсім скоро буде нова АТС-халява, слідкуйте за публікаціями щоб, не пропустити!



7 коментарів:

  1. да,классная штука секретер...я себе что-то подобное планирую совместно с туалетным столиком))

    ВідповістиВидалити
  2. мені теж подобається, хочу свій антикварний стіл переробити на щось подібне.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже цікаво. Секретер взагалі річ така витончена та інтимна,-дуже годиться для "свого маленького світу"

    ВідповістиВидалити
  4. Я вже давно про секретер як заміну повноцінного робочого місця замислювалась))) Дякую за таку гарну статтю!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Дґкуємо, що читаєте нас. )))

    ВідповістиВидалити
  6. У меня секретер "живет" уже 8 лет почти - румынский, сделанный "под Италию", причем весьма качественно. С крышкой-роллетом, 1 большим и одним крохотным выдвижным ящичком и 8 отделениями-ячейками изначально предназначенными для писем, видимо. Столик выдвигается. Очень удобная и красивая вещь, НО! Когда я работаю с бумагой, нужна куча места все разложить-расставить, а тут все компактно и изящно. Потому я работаю за большим столом, а при отсутствии оного (не дома) - просто на полу))

    ВідповістиВидалити
  7. так, для роботи він надто компактний, але для зберігання - саме те )))

    ВідповістиВидалити