04 березня 2013

Ідеальний розпорядок дня.


Фахівці з Трініті-коледжу в Кембриджі запропонували ідеальний розпорядок дня. На думку експертів, дотримання цього розкладу дасть змогу організмові нормально функціонувати відповдно до "внутрішнього годинника".

6.00 - покохайтеся. Доктор Пам Спур зазначає: зазвичай для цього відводять вечір, але насправді ранок найбільш сприятливий час, оскільки саме тоді відбувається значний сплеск гормонів.
7.00 - поснідайте. До цього часу організм уже використав усі легко доступні запаси жиру та глюкози. Через це мозок не працює на повну, алюдина відчуває загальну слабкість. науковці радять обовязково додати до ранкового раціону кашу з цільних злаків, яка якнайдовше допоможе зберігати відчуття насичення.
7.15 - прийміть мультивітаміни. Деякі поживні речовини, зокрема вітамін В, можть діяти як стимулятори. Їх краще вживати вранці. але ніколи не можна робити це натщесерце, бо добавки майже відразу вийдуть з організму із сечею і додадуть організму слабкості. Отже, після сніданку - ідеальний час приймати добавки.
7.30 - почистіть зуби. Експерти Британської стоматологічної асоціації радять почекати 30 хвилин після того, як ви закінчили ранкову трапезу. Річ у тому, що зубна емаль схильна до ерозії після їжі, оскільки в напоях та їжі є кислота, яка їх розмякшує.
8.30 - влаштуйте собі сонячні ванни. Сонячне світло життєво необхідне. По-перше, воно допомагає організмові відрегулювати "внутрішній годинник", подруге - сигналізує тілу про те, що треба призупинити виробляти мелатонін, гормон сну. Плюс світло - природній антидепресант. До речі, прийняття сонячних ванн біля вікна теж згодиться.
10.00 - розвяжіть поточні проблеми. Після того, як ви поснідали і запаси глюкози в мозку заповнені, у вас поліпшується рівень концентрації та короткочасної памяті. тому саме час взятися за складні робочі завдання.
11.00 - сходіть до вбиральні (в туалет) У цей час нирки працюють найактивніше. Хоча багато залежить від того, що і скільки ви пєте. А от стримування може призвести до розвитку інфекцій сечовивідних шляхів та каміння у нирках.
13.00 - час для обіду. У ці години травна системапрацює найефективніше. Гарним буде легкий обід із правильним балансомбілків і вуглеводів. який допоможе бути активним до вечері. Ідеальний варіант - сендвіч із хліба з непросіяного борошна і тунцем, із салатом і шматочком фрукта.
13.30 - відправте важливі листи.вчені з університетів Глазго та Пейслі зясували, що чимало людей потерпають від так званого "імейл-стресу". Тобто потреба розібрати поштугнітить людей. Аж до підвищення тиску. Якщо ж відправляти листи після обіду, то ступінь стресу буде значно нижчим.
15.00 - прогуляйтеся. Коли обід перетравлюється, ви можете відчути сонливість. Впоратися з нею допоможе 20-хвилинна прогулянка. А якщо світить сонце, то ви ще й отримуєте свою дозу ультрафіолету.
16.00 - призначайте усі болючі процедури. У цей час на піку активності перебувають ендорфіни, нейротрансмітери у мозку, які зменшують больові відчуття.
17.30 - час для спортивних занять. Температура тіла максимальна. Це дає силу мязам, гнучкість, рухливість та витривалість.
18.30 - ідіть у взуттєві магазини )). За день ноги можуть розпухнути на цілий розмір через рідини, які накопичуються в тканинах. Тому черевики, куплені вранці, можуть не підійти для використання на щодень.
19.00 - можна випити келих червоного вина. У цей час печінці найпростіше нейтралізувати дію токсинів алкоголю.
19.30 - повечеряйте, уникаючи великої кількості цукру. Інакше це призведе до порушення рівня цукру в крові та забезпечить безсоння.
21.30 - готуйтеся до сну. Всі дії перед відходом до ліжка відіграють велику роль.Вони налаштують людину на відпочинок і відновлення. Тому важливо за годину до сну розслабитися в спокійній обстановці.

Не кожному цей розпорядок підійде, але кілька пунктів з вище сказаного можна взяти собі на озброєння.

і на сам кінець, щоб підняти вам настрій якщо не на цілий тиждень, то хоч на цей день, поділюся кількома закарпатськими анекдотами, якими зі мною поділився мій друг ) Пишу на мові оригіналу, тобто на закарпатському лексиконі (можливо навіть не всі зрозуміють)

Стара пара рішила ся зайняти сексом
- Пітю, надігни презерватива
- Нашто? Чинь ся боїш залетіти?
- Ніт. Я ся бою сальмонели. Читалам шо вона в старих яйцях жиє.

Ходить мацкалька по лісі гриби збирає. Пудходит Женя і звідає ся:
- Паніко, што сь те робите?
- Гріби сабєраю
- А ви їх туйки садилисьте?

- Як правильно написати: «уздоровіла» вадь «вуздоровіла»
- Напиши «Нездохла»

Натхнення вам, гарного дня та мегапозитивного тижня!!!

1 коментар:

  1. Дійсно ідеальний розпорядок дня, але для відносно вільної людини )) Відмітила для себе кілька пунктиків,які можуть бути корисними.

    ВідповістиВидалити