Статтю підготувала наш дизайнер - Катя.
Картопляні оладки
Вам знадобиться:
 100 гр. шинки,                                                                            
 2 цибулини, 
 1 яйце, 
 2-3 ст. ложки борошна, 
 200 гр. жиру, 
 сіль.
Спосіб
приготування:
 Очистіть цибулю і картоплю і натріть їх на
дрібній тертці. Шинку наріжте дрібними кубиками. Змішайте шинку з цибулею та
картоплею, додайте яйце, борошно, сіль і ретельно перемішайте картопляне тісто.
Розігрійте сковороду і змастіть її жиром (можна замінити на олію). Викладайте
оладки столовою ложкою на сковороду і обсмажуйте до золотистої скоринки з обох сторін.
Подавайте картопляні оладки зі сметаною.
Рецепт
фаршированогї картоплі
Вам знадобиться:
 картопля середнього розміру - 6 штук
 велика цибулина - 1 штука
 часник - 1 зубчик
 м'ясний фарш - 350 грам                                             
 яйця - 2 штуки
 сіль
 перець
 жир
 панірувальні сухарі 
Спосіб
приготування:
 Почистіть картоплю, видаліть середину  за допомогою свердла для овочів.
 Потім дрібно наріжте цибулю, обсмажте її в
жирі, додайте у фарш, змішайте з перцем, сіллю, яйцем, порубаним часником.
 Начините картоплю получившимся фаршем, умочіть
її в збите яйце і обваляйте в паніровці.
 Розтопіть в глибокій сковорідці жир і
викладіть картоплини. Смажте їх на слабкому вогні, накривши кришкою.
 До фаршированої картоплі можна подавати
овочеве рагу, тушковану цвітну капусту або салат зі свіжої капусти з морквою та
цибулею.
Картопляний
шніцель
Вам знадобиться:
 картопля - 8 шт.
 олія - 5 ст. л.
 гірчиця, сіль - за смаком.
для тіста:
 борошно - 1 склянка                                                     
 пиво світле - пів-склянки
 олія - 1 ст. л.
 яйце (білок) - 1 шт.
 сіль - за смаком 
Спосіб
приготування:
 З пива, борошна, олії, солі і яєць приготувати
тісто, дати йому підійти 30 хв, потім додати збитий білок. Картоплю відварити в
мундирі, остудити, очистити і нарізати скибочками завтовшки 0.5 см . Потім з обох сторін
обмазати їх гірчицею, посолити і занурити в тісто. Смажити на розігрітому жирі,
поки обидві сторони не стануть коричневими.
 Подати гарячим зі сметаною, чи грибним соусом,
або як гарнір до м'яса і риби.
Картопля,
запечена з сиром
Вам знадобиться:
 картопля - 8 шт.
 вершкове масло - 2 ст. л.              
 тертий сир - 4 ст.л.
 перець, сіль - за смаком.                            
Спосіб
приготування:
 Картоплю очистити, вимити і зробити кілька
прорізів так, щоб скибочки трималися разом. Форму змастити маслом і покласти
туди картоплю, посолити, поперчити, на кожну картоплю покласти шматочок масла і
посипати сиром і запікати в добре розігрітій духовці. Запечену, золотисто-коричневу
картоплю подавати з м'ясом або смаженою рибою.
Картопля,
шпигована салом
Вам знадобиться:
 картопля - 8 шт.
 шпік - 120 г                                                                                            
 масло вершкове (олія) - 4 ст. л.
 зелень, сіль - за смаком.                                                        
Спосіб
приготування:
 Картоплю очистити, промити, ножем в картоплі
зробити заглиблення, в яке вкласти брусочки шпіку, і обсмажити на сковороді до
утворення рум'яної скоринки. Обсмажену картоплю довести до готовності в духовці
і подати на блюді, посипавши подрібненою зеленню.
Картопляна
запіканка з м'ясом
Вам знадобиться:
 1 кілограм картоплі
 6 яєць
 1 чайної ложки мускатного горіха
 чорний мелений перець
 сіль
Для начинки:                                                            
 2 головки цибулі
 750 грам меленої яловичини
 100 грам мигдалю
 1 яйце
 перець
 сіль
Спосіб
приготування:
 Картоплю промиваємо і відварюємо. Потім
остуджуємо, чистимо і робимо пюре. Додаємо сіль, мускат, перець. Яйця
відварюємо, чистимо й нарізаємо шматочками. Додаємо в картоплю. Все добре
перемішуємо. На сковороді обсмажуємо цибулю, порізану півкільцями. Як цибуля
буде золотистого кольору додаємо м'ясо і обсмажуємо майже до повної готовності.
Додаємо мускат та мигдаль. Всю суміш обсмажуємо ще 15 хвилин. Знімаємо з вогню
і додаємо перець, сіль. Вливаємо сире яйце і все добре перемішуємо. На деко
викладаємо половину картопляної суміші. Потім приготовану начинку і поверх
решту картопляної суміші. Запікаємо все в духовці близько 45 хвилин.
 Смачного вам!







Обожнюю картопельку,дякую за такі різноманітні рецептики!!!!!!!!!!!!
ВідповістиВидалитиМмм.. смачненько. Більшість рецептиків - мої найулюбленіші ))
ВідповістиВидалитиМмм, нямка!))) Дуже смачна стаття, дякую, Катя!!
ВідповістиВидалити