17 жовтня 2013

Новорічний марафон - Стежками Діда Мороза, етап 1.

Доброго дня наші любі читачі та гості. Ми ради вітати вас у наших санчат. Ви вже готові до подорожі? Бо вона буде дуже швидкою, сподіваємось цікавою, а може і складною…
Хто не злякався – ласкаво просимо в дорогу!

Та що ж це буде за подорож? Не дарма вона називається «Стежками діда Мороза». Ми з вами помандруємо по всіх куточках планети слідом за Новим Роком, згадаємо трохи географії та дізнаємось цікаві факти зустрічі Нового Року у різних місцях земного шару.

 А почнемо ми нашу подорож  з самого початку світу… З того самого місця де починається час і куди Новий Рік приходить першим…
Отже,
0.00 – Найпершими зустрічають Новий Рік мешканці острова Кірітіматі, що входить до череди островів Різдва, а також мешканці Королівства Тонга. Ці острови знаходяться у Океанії.
Тому для мешканців настав час для зміни… імені! Так, так. Щороку вони змінюють своє ім’я, щоб збити с пантелику нечисту силу. Зранку першого дня нового року члени родини шепочуть один одному нове ім’я на вухо, а хтось з родичів  в цей час голосно б’є в бубен, щоб злі духи не змогли підслухати.
+0.15 — Острів Чатем (Нова Зеландія), що знаходиться віддалік інших островів Нової Зеландії зустрічає Новий Рік другим. У нього окремий часовий пояс
+1.00 — Новий рік наступає в Новій Зеландії. В цей же час його зустрічають й полярники с Південного полюса в Антарктиді.
+2.00 — Вже починають святкувати мешканці крайньої східної Росії (Анадир, Камчатка), острови Фіджі та деякі інші з тихоокеанських  островів (Науру, Тувалу і т.д.
+2.30 — Острів Норфолк (Австралія)
+3.00 — Частина східної Австралії (Сідней, Мельбурн, Канберра) та деякі тихоокеанські острови (Вануату, Мікронезія, Соломонові острови і т.д.)
+3.30 — Південна Австралія (Аделаїда)
+4.00 — Штат Квінсленд в Австралії (Брісбен), частина Росії (Владивосток) Папуа-Нова Гвінея, Маріанські острови
+4.30 Північні території  Австралії (Дарвін)

Ось саме над Австралією ми з вами призупинимо наших чарівних коней та придивимось поближче.

Що ж ми бачимо? Яка краса! Яскраві, різнокольорові  квітки феєрверків здимаються в небо і розкриваються майже в кроці від наших санчат! Їх так багато, що усе небо сяє немов барвистий килим.

Ух… щось стало жаркувато Так це ж Австралія, а  тут Діду Морозу знадобиться швидше купальний костюм та дошка для серфінгу… До речі звуть тут діда Мороза - Сільвестер. 

Та дивіться, у наших санчатах з’явилась перша гостя. Вітайте - це дуже креативна та творча
Зоя мешкає в Мельбурні, Австралія і вона зголосилась трохи розповісти нам про зустріч Нового року на самому жаркому континенті:
«На відміну від країн пострадянських країн, ялинка, іграшки, Дід Мороз та подарунки належать Різдву - 25 грудня. А Новий рік, дійсно, зустрічаємо майже першими, влітку, в жару +40 градусів, зазвичай, на пляжі. В Австралії три часових пояси. Тому ті, хто живуть на кордонах поясів мчать на машинах в той та інший бік, щоб зустріти Новий рік два рази. Їжа… куди ж без барбек'ю та гіганськіх креветок? Починаючи з шостої години вечора всі трамваї в Мельбурні безкоштовні, щоб люди могли їхати на феєрверки, пляж, та куди завгодно… В цей вечір всі стають братами, перевдягаються в маскарадні костюми. Як і усі, відраховуємо 10 секунд, п’ємо шампанське та цілуємося. Не як усі – все це відбувається на пляжі під нашими яскравими феєрверками)) Ми знаємо, що більшість світу зустрічає Новий Рік у снігу, а у нас надувні ялинки для басейнів, Дід Мороз, що пітніє в шортах та паперові сніжинки.»
Зоя

Я зловила одну зірку з наших феєрверків та вирішила показати її вам.

Ну що ж вам сподобалось, як яскраво та тепло зустрічає Австралія Новий Рік? Нам дуже! Хочеться запам’ятати ці радісні моменти та увіковічнити їх у наших творіннях.

Тому чекаємо на ваші роботи у будь-якій рукодільній техніці з використанням феєрверків, хлопавок, конфеті  чи серпантину. Ці елементи можуть бути як рукодільні, так і намальовані.

Давайте поглянемо, як зустрічатимуть Новий рік у Австралії дизайнери Art Club UA 

Використала для своєї листівки конфеті з паперу з глітером.
Я захотіла, щоб на моїй листівці залишились, хоч трохи, ці яскраві та квітучі феєрверки.
У листівці викорисатала сніжинки-конфеті.
Я использовала самодельные конфетти, которые спрятались под калькой.

Та дивіться, який МК та подарунок підготувала для Вас наш новий дизайнер
Листівка з об’ємними різнокольоровими феєрверками в стилі Clean&Simple і невеличкий МК, як таку листівку зробити. 
Нам знадобитися: основа для листівки, лист картону з вирізаним феєрверком, листок картону, трохи меншим за картон з феєрверком, об’ємні квадратики, акрилова фарба або гліттер та губка для нанесення фарби.
Підкладемо під феєрверки картон і тупим предметом відмічаємо (трохи продавлюємо) контури феєрверка. Я відмічала місце знаходження зірочок, бо хотіла їх зробити тільки жовтенькими.  
 Далі беремо губку з жовтою фарбою та штампуємо на відмічених місцях зірочок.
А серединку феєрверка заштамповуємо іншими кольорами, також я додала до фарби трішки гліттеру.

Тепер на картон з вирізаним феєрверком приклеюємо, зі зворотного боку, об’ємні квадратики и наклеюємо, на пофарбований картон, а потім на основу.
Наприкінці, додайте новорічне поздоровлення :) Бо в мене воно було зроблене відразу )
Та подарунок від мене: основи для листівок, вже з вирізаними феєрверками, новорчні написи та ось така купка для вашого новорічного декору :)

Отже чекаємо на ваші роботи до 30 жовтня.

          З вами у санчатах







6 коментарів: