21 липня 2012

Відпустка для гурмана

Ви збираєтесь у відпустку? Захоплюєтесь кулінарією? Ще не придумали куди поїхати? Прямуйте на Західну Україну!!! ))



6 серпня, село Глукливий, Воловецький район, Закарпатська область : ФЕСТИВАЛЬ ЧОРНИЦІ "Верховинська Яфіна".
Живописне село Глукливий, що розкинулося на пагорбах закарпаття по праву вважається  українською столицею ягоди чорниці. У підніжжя гори Великий Верх лежать цілі поля солодкої ароматної яфіни - так в тутешніх краях називають цілющу ягоду. Цього року фестиваль пройде вже вдруге. В програмі фестивалю - колоритні виступи творчих колективів, цікаві конкурси та змагання, народня гуляння. І звісно ж, дегустація традиційних верховинських делікатесів з соковитої ягоди - млинці. вареники, пироги, варення, галивки, настойки .... Кульмінацією свята стане відкриття памятника улюбленій ягоді регіону.



14-15 серпня, селище Коропець, Монастирський район, Тернопільська область: ФЕСТИВАЛЬ КОРОПА "Коропфест"
Цього року фестиваль пройде вже втретє. Як завжди - на території памятки садово-паркового мистецтва 19ст. біля палацу графа Бадені. Любителі делікатесної рибки будуть приємно здивовані багатством дегустаційної  програми: короп тушений, смажений і печений, фірширований і маринований, в начинці пирогів, млинців, вареників. Не забули організатори і про духовний та активний відпочинок. Буде організована риболовля та риболовні змагання, цікаві екскурсії, кулінарні майстер-класи, уроки народних промислів. Також гостей чекає насичена концертна програма.



18-19 серпня, село Спас, Коломийський район, Івано-Франківська область, ФЕСТИВАЛЬ КАРПАТСЬКОЇ КУХНІ "Смачний Спас"
Третій фестиваль автентичної карпатської кухні, безперечно збере велику кількіст гостей )) Адже в програмі багаточисленні дегустації традиційних карпатських страв, приготовлений майстрами за старовинними рецептами з органічних продуктів, живописна гучна ярмарка, на котрій будуть представлені різні карпатські продукти, унікальні предмети народної творчості, яскраві виступи етногруп, виставка продаж виробів народно-прикоадного мистецтва і ібагато іншого. І звісно, веселі розвани, оригінальні конкурси, народні гуляння.



Смачної подорожі ВАМ!!!
ваша Natali Shpak.

3 коментарі:

  1. Дякую за інформацію! Візьму на замітку :)

    ВідповістиВидалити
  2. В серпні плануєм на закарпаття, з радістю відвідала б "Верховинська Яфіна" Дякую за таку смачну кулінарну подорож.

    ВідповістиВидалити
  3. Боже, какая прелесть. А у меня же муж летает на Великом Верхе. А живем в селе Пилипець, когда едем!!!!!!! Вот теперь буду пилить, чтоб к 6 августа поехали))))))))))))))))))))

    ВідповістиВидалити