07 серпня 2016

Готуємо! Окрошка

Всіх вітаю! На зв`язку Gyravlick та мої рецепти. На професійність ніколи не претендую, тільки маю бажання ділитись своїми спостереженнями та досвідом))
Сьгодні поділюся своїм кулінарним  надбанням у сенсі корисності, швидкості, смачності та естетичної насолоди.
 Цей рецепт мені розповіла моя колишня начальниця приблизно десять років тому. Але тільки недавноя вирішила спробувати окрошку на курячому бульоні. Ділюся з вами.
_____________________________________________________________
РЕЦЕПТ

ОКРОШКА

Інгрідієнти:
Куряче філе  0,7 кг
Огірок - 7 шт 
Яйця  7 шт
Картопля - 6 шт
Гірчиця - 100 г
Майонез - 100 г
Сметана - 100 г
Сіль - ст.л. без верху
Лимонна кислота - щіпка
Зелень

Спочатку забігаємо в хату) Ставимо сумки та наливаємо в кастрюлю ( в мене для перших страв 5-літрова) воду, миємо філе та кидаємо варитись. Хай вариться м`ясо та бульон. Його ми ще будемо остуджувати. А ми побіжимо перевдягатися)))
Прибіжали на кухню та в іншу кастрюлю також наливаємо воду та кидаємо яйця. Як вода закипить, чекаємо 5 хвилиночок та віключаємо вогонь. Поки будемо все нарізати, вони самі "дійдуть"). А потім ми їх остудимо. Третю кастрюлю ми наповнюємо водою, чекаємо поки вона закипить, після цього кидаємо туди вимиту картоплю. Варимо до готовності в мундирах.
Скажу я вам це може зайняти 15 хвилин, якщо бігати швидко)
Тож, перші роботи виконано, ми підготувались і сідаємо різати наші інгрідієнти.
Миємо та ріжемо огірки.
 Щодо нарізки я хочу зауважити, що в цілях економії часу користуюся технікою жульєн. Це вдвічи швидше ніж кубиками та і для різноманітності! Нарізане, складаємо в іншу п`ятилітрову кастрюлю.

Далі я беру мисочку, майонез, сметану, гірчицю, лимонну кислоту, сіль та зварену картоплину. Чищу картоплину та нарізаю міленько, все перемішую та розминаю. Можемо це зробити і в ступці з товкаем, а можемо ложкою в тій же мисці. 

Охолоджуємо картоплю та яйця: зливаємо гарячу воду та заливаємо холодною з крану. Так приблизно 3 рази. Коли наш легкий бульон та м`ясо зварились, філе викладаємо в тарілку, можна, щоби швидше охололо, рорізати на декілька частин.


 А кастрюлю з бульоном ставимо в таз холодною водою, гарно, коли є лід, його можна кинути в воду.  
За допомогою техніки жульен нарізаємо картоплю, філе, яйця, зелень.
Додаємо в кастрюлю нашу заправку з гірчиці, маойнезу та ін. Перемішуємо, заливаемо холодним бульоном, додаємо кип`яченої води, якщо треба. Пробуємо. Додаємо, чого не вистачає за смаком), якщо треба.
Вуаля!

Після важкого трудового дня за півтори години маємо поживну (бо ж на бульоні) та смачнющю страву! Насолоджуйтесь вашими буднями, експерементуйте та не бійтеся пробувати щось нове!

Бувайте та не забувайте!!!)))

8 коментарів:

  1. Ух ты! Интересная заправка! Ни когда такого не слышала и не пробовала!Спасибо за рецепт! Ела окрошку с селедкой... дрянь полнейшая. А вот когда вместо мяса/колбасы добавить порезанные ломтиками шпроты(обычные в жестяной баночке которые) очень даже вкусно!Я в последнее время вообще делаю окрошку на кефире и бульоне. побольше зелени и по меньше яиц)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо за наводку, рыбную не пробовала!
      И за отзыв!!!))

      Видалити
  2. Спасибо за рецепт, у меня муж любит на квасе, а квас у меня не получается (не могу понять когда он побродил до нужной степени)поэтому ищу альтернативу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Огромное спасибо!
      кВАС НА ВТОРОЙ ДЕНЬ УЖЕ ХОРОШ. я ИЗЮМ ДОБАВЛЯЮ, НА ОКОШКОСТАВЛЮ И НАКРЫВАЮ СВЕРХУ КРЫШКОЙ, ЧТОБЫ ГАЗЫ НЕ СИЛЬНО ВЫХОДИЛИ)

      Видалити
  3. Кристина, ты так вкусно все описала, что сразу хочется бежать на кухню и готовить)))

    ВідповістиВидалити
  4. Смакота)))) мммм) Люблю окрошку, а тепер ще й новенький рецептик. Дякую Крістіночка, обов'язково спробую!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сама съедаю не менее двух тарелок за раз)
      Спасибо!

      Видалити