Грудень - особливий місяць. Не тільки тому, що це перший місяць зими, а й тому, що з ним до нас крокує багато гарних і довгоочікуваних свят. Тут і cвятий Миколай, і святкові пісні, і різдвяні базари та ярмарки. Все наповнюється подихом дива, і всі чекають на щось казкове.
Незабаром прийде і Новий Рік. Пропонуємо вам підбірку цікавих новорічних коктейлів і закусок. Надіємось вони стануть вам у пригоді.
Ягідно-грушеве мартіні
85 грам грушевої горілки
30 грам соку журавлини
30 грам ожинового лікеру
сік з 1/2 цитрини
1 грушка для прикраси
Всі складники закинути в шейкер з льодом. Розкалатати і налити в бокал через сито.
На здоров’я!
Коктейль лордів
60 грам коньяку
15 грам Grand Marnier
60 грам соку журавлини
трошки соку ананасу
скибки помаранчі (за бажанням)
У шейкер з льодом налити коньяк, лікер і сік. Добре збовтати коктейль і перецідити у високу склянку наповнену льодом. Долити трошки ананасового соку і прикрасити скибками помаранчі.
Гранатове шампанське
1/4 скл гранатового соку
1/2 скл шампанського
Свіжий імбир (за бажанням)
Налийте в бокал для шампанського на 1/4 гранатовий сік, долийте до решти, щоб заповнити бокал, шампанське. Прикрасіть скибкою свіжого імбиру.
Крекери з сиром і журавлиною
2 скл свіжої журавлини (або будь-які інші ягоди)
1 скл (250мл) кленового сиропу (можна замінити медом)
1 скл цукру
Ягоди помити і покласти в миску. Загріти сироп, але не дати закипіти, тільки, щоб ледь розтопився. Залити ягоди теплим сиропом, не гарячим, інакше ягоди потріскають.Поставити на ніч в холодильник.
На наступний день відцідити ягоди і овбаляти в цукрі.
На крекер покласти кусочок сиру ґорґонзола, зверху трішки улюбленого варення, і прикрасити зацукрованими ягодами.
Кростіні з цибулею, сиром і шавлією
Порізати багет/батон на скибки, змастити олією і поставити в духовку, щоб підсохли. Хвилин на 5.
Кілька великих цибулин порізати на скибки. На пательню/скоровідку налити 1 ст.л. олії і викласти цибулю. Пасерувати цибулю хвилин 15, постійно помішуючи, поки вона не стане коричневого кольору. Вважайте, щоб не пригоріла. Додайте 1 ст.л коричневого цукру і продовжуйте смажити, постійно помішуючи. Коли цукор розтопиться, долийте 1/4 скл води, накрийте і тушкуйте, поки цибуля стане темно-коричневого кольору. Це довгий процес, але результат того вартий. Додайте дрібно-порізану шавлію, ложку бальзамічного оцту i ще трошки води. Просмажте, поки рідина не випарується.
Викладіть ложку цибулі на грінки, покладіть зверху тонкий шматочок сиру і посипте шавлією.
Смачного!
Шпинатний дип
Цей дип не такий приємний на вигляд, але якщо до нього додати дрібно порізану моркву або помідор, і подати його в хлібі (вирізавши м'якуш і зробивши миску, як для супу), тоді він може зникнути зі столу досить швидко.
1 пачка мороженого шпинату (200 гр)
150 грам сметани
5 ст. ложок майонезу
1/3 скл потертого сиру пармезан
2-3 дрібно-порізаних стебел зеленої цибулі
сіль та перець до смаку
Всі складники змішати в мисці. Можна приготувати заздалегідь.
Смачного!