31 березня 2012

Майстер-клас від нашого дизайнера Аліни.

   Я довго думала, який би МК написати для Клубу. Начеб-то, вже стільки всього написано, створено... Що іноді вже і не знаєшь, щоб такого вигадати.
   І тут до мене звернувся один знайомий, в якого трапилось "ЧП". Йому летіти до Москви за новим призначенням з усіма необхідними документами, а диплом про вищу освіту у жахливому стані... Обложку погриз собака, та не трішечки, а цілий кут з"їв.

 

Самі розумієте, обложку у документа прибрати неможна, тому я вирішила зробити таку, щоб знімалась, з товстого коричневого картону. Вирізала з великими припусками, бо сама обложка товстенька. Краще потім зайве обрізати. Розмір документу 11*15,5 см, а я з картону вирізала 35*17 см і пройшлась біговкою.



Картон плотний, тому на гзинах заламується і махриться. Та мені це тільки на руку, буду робити у вінтажному стилі. Тому ще пройшлась пилкою по ребрах, щоб надати більш старого вигляду.


                  В результаті в мене вийшов ось такий потертий, "зношений" вигляд.



Зробивши примірку, з одного краю полосу вирізала, залишлвши куточки для кріплення.


Далі потрібно прошити края на машинці, зібравши обложку. Коли прошиєте, вузлики сховаєте, ОБОВ"ЯЗКОВО прогладьте шов з середини чим-небудь. Я це роблю ручками від ножиць і шов виходить більш охайний і гладенький.


Приміряли, впевнелись, що документ чудово "...входить і виходить...", прибираємо його і приймаємось за прикраси.


Спочатку я затонувала затонувала края, ребра та вугли дистресом "вінтаж-фото". Потім штампом зібрала слово ДИПЛОМ і зробила відбиток на окремому кусочку картону чорнилами для ембосінгу.


Притрусила пудрою для ембосінгу та нагріла. Спочатку хотіла зробити мідною пудрою, та вона губилась на темному фоні і не підходила до обраних прикрас. Тому взяла золоту дістрес-пудру, хочя не дуже її люблю через крупні часточки. Приклеїла проштампований кусочок картону до обложки, а поверх маленькими брадсами закріпила металеву рамочку. І лише в самому кінці залила глоссі-кракле.



По вуглах на термоклей посадила металеві вуголки.


Гадаю, що для документів такого плану багато прикрас не потрібно. Хотіла щоб було просто, гарно та солідно.



Сподіваюсь, що мій невеличкий МК знадобиться коли-небудь і вам. Не лише для того щоб сховати погризені вуголки, а і, просто, для краси та зміни обложки за настроєм )))






6 коментарів:

  1. Неймовірно красиво! Дуже елегантно та витончено! МК дуже гарний та потрібний, бо і у моїх батьків залишилися такі дипломи, і було б дуже гарно зробити їм такі обкладинки. Щиро дякую за цю прекрасну роботу та МК!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. очень рада, что МК пригодится)) Родители будут довольны))

      Видалити
  2. Дуже гарна обкладинка, таке відчуття, що вона з ювелірної крамнички!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. спасибо) А мне кажется, что как будто кожаная)) ну, мне так как то глянется иногда

      Видалити
  3. Очень полезный мастер-класс!
    А обложка просто чумовая!!! Слов нет передать восторг!!!!
    Очень стильно смотрится!!!

    ВідповістиВидалити