Різдво! Тепле і улюблене свято. Особливо я люблю святкову випічку. В західному світі дуже популярно виробляти різні тістечка саме на Різдво. Отже обіцяний перепис традиційних рогаликів європейських євреїв. Тісто дуже просте, але крухе і чудово пасує до солодкої начинки.
Перепис:
Тісто:
250 г борошна
250 г масла (я до випічки використовую лишень добре масло)
250 мл сметаниНачинка:
100-200 г густого абрикосового варення (леквар)
100-200 г подрібленого шоколаду
Посипка:
50 г розтопленого масла
1 скл подрібленого мигдалю, вимішаного з 3-4 ложками цукру
Розігріти духовку до 190 градусів Цельсія.
Масло посікти з борошном, додати сметану і замісити тісто. Тісто буде мя’ке, але не липке. Зразу виробляти рогалики.
Розкачати тісто товщиною 1/2 см і порізати на трикутники. Викласти на широку сторону трикутника трошки варення і посипати кусочками шоколаду.
Скрутити рогалик. Щоб запобігти витіканню начинки під час випікання, кутики загорнути в середину, а тоді закрутити рогалик.
Готові рогалики викласти на бритванку.
Кожен рогалик змастити розтопленим маслом і посипати подрібленим мигдалем і цукром.
Випікати 20-25 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар