25 червня 2011

Пластика в скрапі

У нашому блозі ми розповідали вам про застосування гудзиків в скрапі 
А сьогодні я хочу зосередити вашук увагу на матеріали, з яких виготовляються гцдзички, сам процес, та багато інших прикрас з полімерної глини! 
Виробників полімерної глини дуже багато, представлений великий асортимент, і властивості матеріалів, що випускаються також дещо відрізняються. Я хочу розповісти про деякі з них.



Фімо.

На початку 1930-х років у Німеччині Фіфі Ребіндер розробила та випустила глину, призначену для ліплення голів ляльок. А в 1964 році вона продала формулу цієї глини Еберхард Фаберу, який «розвинув» її у всесвітньо відому в даний час марку Fimo. На даний момент німецька компанія Eberhard Faber є найбільшим виробником полімерної глини, а саме слово «фімо» стало загальним. В даний час випускаються в основному блоки по 56 і 350 грам. Також можна придбати набори, де розмір блоків менше. У виробника кілька ліній полімерної глини з різними властивостями.
FIMO класика.

В палітрі представлені 24 кольори. Матеріал дещо твердий на дотик, але після розминання стає податливим, м'яким. Можливе виготовлення зовсім маленьких деталей. Вироби з нього міцніше, ніж з пластики інших ліній. І, на мій погляд, з пластики цієї лінії FIMO виходять найбільш вдалі і акуратні вироби в техніках кане і калейдоскоп.
FIMO Soft.
В палітрі також 24 кольори, які є непоганим доповненням палітри Classik. Цей матеріал м'якше, вимагає менших зусиль при розминці і дуже популярний у рукодільниць. Але при високій температурі навколишнього середовища (літо або близьке розташування опалювальної батареєю) стає занадто м'яким, що робить практично неможливим виготовлення дуже дрібних деталей.
FIMO effect.

У палітрі 24 кольори з різноманітними ефектами: імітація металу та природних каменів, пластика з блискітками, напівпрозора і флуоресцентна. Матеріал м'який і податливий в руках, за своїми властивостями схожий на FIMO м'якою. За допомогою пластики цієї лінії можна домогтися цікавих ефектів, використовувати різноманітні техніки.

Pardo

Полімерна глина Пардо фірми Віва Декор «Viva DECOR Пардо» виробляється в Німеччині. В палітрі  подано 69 кольорів. Випускається в упаковках по 34, 75 і 480 гр. Форма упаковок оригінальна - скатані кульки, тому його легко дозувати. Це м'який матеріал, практично не вимагає розминання. Але для отримання по-справжньому пластичної маси, рекомендується його все ж розминати деякий час. Пластик еластичний на дотик, добре примазується, практично без швів. Виробники в анотації вказують наявність у складі матеріалу бджолиного воску. Пластик в першу чергу орієнтований на виготовлення біжутерії та декоративних виробів, тому кольори дуже цікаві. Дуже красиві металики, а деякі кольори після запікання стають схожими на кераміку (імітація каменю).

Запікається при температурі 120 - 130 ° С протягом 30 хв. Але навіть при зазначених температурах, пластик може потемніти.
Інформація LaPella Art.
 Ось деякі приклади готових виробів!






 Ці гудзички зліплені з пластики Фімо з використанням металевих ободочків
Також все більшої популярності набувають вінтажні прикраси.
Однією з яких є ось така пластикова Камея


Приємної усім творчості і суперових робіт :)

2 коментарі: