14 травня 2011

"Люди і манекени...":)

  Усім привіт! Дивна назва для статті, правдаJ? Насправді річ йде про справжні манекени, а які вони: чи намальовані, чи вирізані самостійно, чи вирубки з дизайнерського картону (чипборди) , або ж справжні манекени глянемо…
    Слово «манекен» в перекладі з французької (чи нідерланд.) означає «маленька людина» напевне, бо дослівно на російській мові це звучить як «человечек». Винахідником манекена є Фредерік Ворт – творець високої моди в Парижі.
   Спочатку манекен використовували для демонстрації моделі, при шитті одягу і т.д. Зараз же цей «статус» манекена вийшов за рамки, як неодмінного атрибуту в ательє.


Вперше я звернула увагу на маленькі манекени, так звані  декоративні міні-манекени, їх я помітила у звичайних подарункових магазинах, вони можуть бути і прикрасою, і «тримачем» для біжутерії водночас. А набитий синтепоном також служить «ігольницею». Така річ особливо зроблена власноруч неодмінно прикрасить ваш дім, і є оригінальною прикрасою в інтер’єрі, я навіть більше схиляюсь до останньої думки. Є багато великих декоративних манекенів (манекени висотою 170 см), які прикрашають нетільки вітрини магазинів, і прикрашають дім, особливо помітно в інтер’єрах виконаних у стилі шеббі, ретро…

А ось маленькі декоративні манекени:
Ось ціква стаття про Манекен в інтер"єрі
Така краса зразу ж припала мені до душі, а коли «познайомилась» із скрапбукінгом то декоративні манекени мені сподобались  ще більше, також і у вигляді висічок чи вирубок.  От і мрію собі такий зробити…міні-манекен
Виявляється це можливо. Ось МК як можна зробити власноруч  міні-манекен:
Ось ще кілька посилань з чудовими манекенами:


   Насправді якщо помітити, то в скрапі вже сформувалась певна тематика чи тенденція, до прикладу метелики, пташки, пташині клітки, …манекени і т.д.
  Тому дуже поширеним міні-манекен є і в скрапі, зараз спостерігається така модна тенденція. Є відповідний папір з манекенами, штампи, вирубки, також і ножі від усім відомого Тіма Хольтца:


Штампи MME:
Папір Websters-pages weetseason:
Також талановиті скрап-майстрині роблять манекени самотужки, використовують їх у вигляді висічок у альбомах і листівках.

Ось кілька робіт талановитих скрап-майстринь: (власне манекени)


Якщо хочете прикрасити свою листівку манекеном, то вперед! Можна самотужки намалювати силует, або ж маючи шаблон сукні, відкорегувати розміри, вирізати і це буде т.зв. трафаретом манекена. Прикласти до скрапаперу, вирізати і висічка готова:)

В допомогу трафарети

А ще колажі:


Дякую за увагу. Сподіваюсь стаття для вас буде корисною:)
 

13 коментарів:

  1. цікава стаття , дякую!! а ще дякую за корисні посилання :)

    ВідповістиВидалити
  2. ух ти! читаю-читаю статтю, а тут бачу - мій манекенчик!
    дякую, Солю! :)
    а особливо - за посилання на МК, перший виглядає ніби не дуже важким, може подужаю сшити таке :) хоча з глини ліпити, як на мене, легше)

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже класно! Інформативно і читається на одному подиху! Дякі!

    ВідповістиВидалити
  4. Соломия, спасибо большое за полезную статью!

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую усім, приємно, що сподобалась стаття:)

    ВідповістиВидалити
  6. Чудова стаття. Дякую. Цікаво!

    ВідповістиВидалити
  7. Класна стаття ))) Дякую. До речі, вже десь місяць живу з думкою що мабуть треба купити собі манекен. А тут стаття що можна самому зробити )))

    ВідповістиВидалити
  8. знайома назва статті :))))) повторюсь і дякую тобі за цікаву статтю і вказані МК!!!

    ВідповістиВидалити
  9. Дуже дякую. Дійсно, корисна стаття! А ще вона посіяла в моїй голові деякі думки... надихає, скажу прямо. Побачимо, що з того вийде!

    ВідповістиВидалити
  10. Amazing! This blog lοоks juѕt like my old one!

    It's on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!

    http://www.gameinformer.com/members/ii80equipment/default.aspx
    Here is my blog post ; bucket truck sales

    ВідповістиВидалити