11 січня 2017

Майстер-клас: Ембосинг по склу

Привіт-привіт! 
Сьогодні я, Флокса (Марина), розкажу вам про свій маленький есперимент на прикладі скрап-сторінки - ембосинг по склу. Зацікавила? То ж поїхали!
Мені сподобалась моя попередня робота - скрап-сторінка на склі і я вирішила продовжувати есперементувати далі. Цього разу я спробувала ембосити на склі. Результат неперевершенний! Ембосинг назавжди полонив моє сереце. Ось таку скрап-сторінку я отримала в результаті (деталі можна подивитись в моєму блозі):



1. Основа - скло з під фоторамки, цього разу антиблікове (30*30 см), але суттєвої різниці немає. Обезжирюємо його (я вимила засобом для миття посуду), просушуємо. Протираємо ацетоном (чи засобом для зняття лаку з нігтів). Можна пройтись тальком чи спеціальним засобом для легшого обсипання пудри в непотрібних місцях.
2. Обирємо штампи. Приклеюємо штамп на блок, опускаємо в клей і робимо відтиск. Штамп трішки приклеюється до скла, але нічого страшного, просто треба прикласти трішечки більше зусиль для "відтиску" штампа від скла. 
3. Посипаємо пудрою для ембосинга, та зсипаємо її. Пудра прилипає не тільки в місцях, де зроблено відтиск штампом, а й поруч. То ж потрібно добре й довго здмухувати (за рахунок цього кількість пудри використовується більше, ніж при ембосингу на папері).
Запікаємо феном. Щоб пудра розплавилась потрібно дещо більше часу, оскільки спочатку має добре розігрітись саме скло. На запікання одного листочка у мене йшло хвилин 2.
4. Як би ми не старалсиь здмухати зайву пудру, все ж дрібні часточки залишаються і припікаються. Але після повного вистигання їх можна зішкрябати скальпелем. А можна і не заморочуваться. То вже на ваш смак.

5. В залежності від нашої майбутньої композиції продовжуємо ембосити скло. Я ембосила в кільки етапів. Спочатку листочки одного виду, потім другого, потім серветочки та сітку. Ембосити можна поверху, але перший шар має запектись та вистигнути. 
6. Для більшої ажурності я вирішила зробити невеличкі завитки за допомогою контура по склу (контур для тканин також підходить).
7. Завитки, листочки, цяточки - придають ще більшої ажурності. Без зусиль можна заповнити прогалини між ембосингом. Даємо вистигнути контуру.
8. Додаємо акцентів напівперлинками різного розміру.
9. Щоб елементи на склі добре поєднувались з паперовою композицією, заембосимо на крафтовому папері такі ж листочки та серветочки. 
10. Вирізаємо їх.
11. Обираємо до фотографії папір кількох видів, крафтовий декор з ембосингом, квіти, вирубку, гудзики, нанизуємо шар за шаром. Склеюємо паперову частину до купи, використовуючи підготовлений декор, за власним смаком та натхненням.
12. Приклеюємо  паперову композицію до скла з ембосингом (я використовувала Універсальний клей від Фабрики декору). 
Робимо паузу (п*ємо каву, готуємо вечерю чи повертаємось на наступний день). Дивимось на сторінку свіжим поглядом. Можливо треба десь додати якийсь елемент для поліпшення композиції чи балансу.
От і все! Процес ембосингу на склі не складний, але трішки задовгий  (оскільки потрібно чекати доки остинге скло після кожного етапу нанесення штампів). 

Скрап-сторінка виглядає ніжною, тендітною, ажурною. Її можна поставити як самостійний декор на полицю, а можна вставити в ту ж раму без картонного задника (в цьому разі необхідно по перемитру скла приклеїти смужки паперу шириною десь 2-3 см, щоб прикрити металеві кріплення рами). 

Радо відповім на всі питання, якщо такі виникнуть.

Бажаю вам натхення!! Насолоджуйтесь творчістю.

10 коментарів:

  1. Чудово вийшло! Дякую за МК! Я пробувала ембосинг на склі, але вийшло дуже погано, напевно треба було брати не баночку, а щось із пласкою поверхнею. Обов"язково спробую ще, дякую за натхнення!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Оленко! Так, з ембосингом на округлих поверхнях дещо складніше, необхідно бути набагато обережнішим в своїх рухах при штампуванні. Але ж немає нічого неможливого! Мені приємно, що надихнула))

      Видалити
  2. Як цікаво! Результат пречудовий.

    ВідповістиВидалити
  3. Яка краса!!! Сторінка вийшла витонченою легкою і невагомою!!! Дуже цікава ідея!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Яка цікава техніка використання ембосінгу!) У мене лише під новорінчу ялинку з'явився фен) Як звикну до нього, обов'язково спробую)
    Така ажурна краса виходить)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З появою фену я перейшла на новий рівень отримання задоволення від скрапу)) Так що вітаю, фен для ембосингу - чудовий подарунок скраперу!
      Юль, обов*язково спробуй заембосити скло, це якась магія, сам процес заворожуючий.

      Видалити