25 грудня 2017

Наші вітання з Різдвом Христовим

На радість дорослим, на втіху малечі
йде до нас у гості Святий добрий вечір!
Діва пречиста й малий Божий син
з Різдвом Вас вітають!
Щастя Вам всім!

У прекрасне свято Різдва, коли увесь світ горить вогнями, чекає чуда, коли люди поспішають до своїх рідних, тому що любов - найголовніше що є на світі, ми бажаємо вам щастя! Нехай Різдво подарує вам його, а ви тримайте щастя міцно і насолоджуйтеся їм все життя!


25 грудня відзначається найбільше свято християнського світу — Католицьке Різдво.
З історії відомо, що вперше Різдво у католиків святкувалося десь у 4 столітті нашої ери, хоча питання про точну дату народження Ісуса Христа і в наш час активно обговорюється і вважається до кінця не вирішеним.
Католицьке Різдво — це особливе релігійне свято, що наповнює людські серця теплом і милосердям. Воно відзначається 25 грудня в багатьох країнах світу на честь народження божественного сина, що викупив гріхи людей своєю смертю. Це найбільше свято в католицькому світі, воно припадає на найдовшу в році ніч, коли, 
за віруваннями християн західного обряду, і народився Ісус Христос в Назареті. 
В Західній Україні католицьке Різдво часто називають як «польське» Різдво. 
Це ж свято відзначають і православні християни (східного обряду), тільки воно припадає на 7 січня (на 13 днів пізніше).

Головна прикраса свята — це вбрана смерека або ялинка, яку ставлять у своїх будинках віруючі. Кришталеві кулі, кольорова мішура, свіжі квіти і соковиті фрукти прикрашають дерево. Історія про підношення волхвами Немовляті Ісусу всіляких дарів пустила коріння традиції обмінюватися подарунками до Різдва. Католицькі віруючі з трепетом ставляться до свята та прикрашання свого будинку, приділяючи цьому багато часу. Все це символізує віру і шанування Христа.

Різдвяні символи
Різдвяний вінок — вічнозелений атрибут з чотирма свічками, які запалюють поступово, щоб освітити шлях Господа.
Ошатні свічки — світло полум'я здатне розігнати темні сили і створити неповторну атмосферу в будинку.
Подарунки — за переказами, дарувальником довгоочікуваних дарів на Католицьке Різдво може бути Ісус Христос, Святий Миколай, чарівні гноми, Санта Клаус зі своєю оленячою упряжкою, спритний невидимий чоловік.
Різдвяний дзвіночок — його дзвін вітає появу на світ Христа і допомагає розігнати злих духів в темряві.
Вітальні листівки — з виникненням пошти, з'явилася можливість вітати близьких і друзів, які в цей день не можуть розділити з нами радість, так як знаходяться дуже далеко. Комп'ютерні технології зробили актуальними електронні вітальні листи і листівки на честь свята.
Різдвяний бенкет — всі найближчі збираються разом за загальним урочистим столом і пригощаються різноманітними смачними стравами, а оскільки в цей день закінчується строгий пост, всі віруючі з особливим смаком можуть оцінити приготовлене частування.

Що стосується святкових страв, то у кожної народності вони традиційні:
 В Америці індичка з журавлинним соусом — головна і обов'язкова страва.
У Литві готують напередодні свята кутю, страви з риби та іншу нежирну їжу.
В Данії смажать гусака або качку з яблуками, готують рисовий пудинг і солодку кашу з рису з додаванням родзинок і кориці.
В Австрії та Угорщині — навпаки, не готують птицю, вважаючи, що так може відлетіти удача і щастя.
У країнах Скандинавії напередодні свята ріжуть поросят, роблять м'ясні копченості та варять солодовий напій.
В Україні Святвечір включає в себе 12 страв. Найголовнішими обрядовими стравами на святий вечір є кутя та узвар. Решта страв можуть досить сильно варіювати, в залежності від регіону та статку родини. Найголовнішою вимогою є те, що страви повинні бути пісними.

Даруйте посмішки, позитив, радість, увагу та любов!

Ваш Art Club!

Немає коментарів:

Дописати коментар