23 червня 2016

МК: Полотно з мікс-медійними елементами

Усім теплі сонячні вітаннячка! Сьогодні надихатиму вас я, Флокса (Марина).
За вікном спекотне літо, саме час планувати подорожі до моря, або мрійливо згадувати про них. А може у вас виникне бажання створити морське полотно (холст), то приєднуйтесь до мого міні-МК!





Пропоную дістати матеріали, які найкраще підходять за кольором та настроєм до обранної вами фотографії. Я творитиму полотно з морським фото в бірюзових тонах, тому доречними будуть мушлі,  чіпборди, перламутрова фарба та спреї, квіти, перлинки, трафарет, що імітує хвильки. Також підберіть скрап-папір, вирубку, стрази, пайєтки.
Вмикаємо музику (шум хвиль, крики чайок, розмови китів чи дельфінів), готуємо лимонад і поїхали!!

1. Я декорувала полотно (холст), яке продається вже підготовленим до використання, тому я його не грунтувала. Якщо маєте бажання, можете нанести першим шаром грунт чи прозорий медіум та просушіть його. 
Наносимо через трафарет текстурну пасту (можна використати кільки трафаретів, масок). Я обрала трафарет від WoodChic, який нагадує морські хвилі чи луску рибки.
2. На цьому етапі потрібно продумати розташування елементів на полотні, і в залежності від цього, продовжуємо наносити пасту в сторони. Даємо текстурній пасті добре просохнути, використовуючи фен.
3. Бризкаємо спреями різних відтінків та водою, крутимо-вертимо полотно, щоб утворились  кольорові підтьоки. 
4. Добре просушуємо полотно за допомогою фену.
5. Підготовлюємо чіпборди. Їх можна пофарбувати акриловими фарбами чи заембосити пудрами.
6. Я обрала чіпборди з морського набору мушель від Вензелика, зробила ембосинг на них, використовуючи два відтінка пудри - м*ятний та білий з голографічним ефектом.
7. Покриваємо мушлі перламутровою фарбою.
8. Спреї з золотими чи перламутровими наповнючами при висиханні залишають гарні яскраві краплі золота. Раджу спробувати. Якщо маєте акрилову перламутрову фарбу, то розведіть трішки з водичкою і додайте бризків за допомогою пензля.
9. Приклеюємо фотографію на підложку з акврельного чи скрап-паперу, щоб виділити фото з поміж іншого. З обрізків паперу  викладаємо композицію. Склеюємо.
10. Між деякими шарами можна додати вспінений скотч (або маленькі обрізки пивного картону), щоб зробити композицію об*ємнішою.
11. Викладаємо декоративні елемнети. Тут не варто поспішати. Нехай кожен чіпборд, квітка, перлинка і заголовок знайдуть своє місце. Сфотографуйте на телефон кінцевий варіант. Випийте лимонад, зробіть відпочинок для очей на пару хвилин. Тоді ви зможете подивитись на свою композицію "не замиленим" поглядом.
12. Починайте приклеювати до полотна декор, дивлячись на фотографію, що ви щойно зробили. Так легше запамятати що де було. 
Але в процесі приклеювання, зміщуючи щось на 1 сантиментр, ви можете відчути бажання зробити вже по іншому, а не так як планували 2-3 хвилини тому. Піддайтесь цьому почуттю, творіть. Якщо звернете увагу, то і у мене деякий декор змінив своє положення (п.11 і п.12))

13. Додаємо аценти. За допогою пензля та прозорого медіуму наносимо бісер різних відтінків (синій, бірюзовий, прозорий, білий) та розміру.
14. Медіум можна нанести на полотно, а потім посипати на нього бісер, щоб приклеївся не купкою, а розсипом. Додайте деко-топінг (маленькі, ніби  скляні гранули), він доречно виглядатиме в морській роботі.
15. Настала черга дотсів, дропсів та деко-глазурі. Вони придають полотну об*єних акцентів, без них робота виглядає не завершенною.
16. Звісно, можна пропустити п.15, але подивіться, як апетитно вигляють крапельки!! Наче справжні бризки Середземного моря!!
От і все готово! Насолоджуємось красою! 

Мені особисто буде дуже приємно, якщо цей МК надихнув вас чи чимось допоміг. Якщо щось не зрозуміло - задавайте питання, відповім з радістю.

Бажаю вам творчого натхення та зустрічі з ласкавим морем цього літа ♥

8 коментарів:

  1. Марина - красотище!!!! а цветовая гамма!!!!! хочу на море!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Оленька, спасибо. Пускай твое "хочу" сбудется поскорее))

      Видалити
  2. Яка гармонійна робота! Я поки завжди застряю на 3 етапі "бризкаємо, крутимо-вертимо" :) Ще жодного разу нічого сприйнятного не вийшло.:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Леночка, не треба зупинятися, всі страхи в сторону! Твій блокнотик про Київ був чудовий, з фарбами ти вмієш вправлятися.
      Головне добре просушувати всі шари (грунт, текстурну пасту, спреї), брати близькі тони спреїв (синій+зелений, червоний+жовтий, малиновий+фіолетовий), початківцям краще уникати коричневих відтінків (якщо стиль дозволяє), бо з ними легко зробити роботу "грязною" на вигляд.
      Отой 3й етап найцікавіший!!
      Я вірю в тебе, вперед!! Не зможе той, хто не пробує))

      Видалити
  3. Засмотрелась.... Шикарная работа. Холст завораживает..

    ВідповістиВидалити