16 листопада 2013

Новорічний марафон "Стежками Діда Мороза". Зупинка третя. Китай.

Вітаємо, наші любі читачі та гості нашого блогу. Сьогодні ми з вами вирушаємо до нових пригод. Ми з вами вже зустріли Новий Рік разом з гарячою Австралією та загадковою Японією.
А зараз на нашому новорічному годиннику +6 і Новий рік настає в Китаї, частині Південно-Східної Азії та решти території Австралії.
Але що ж це?!? Ми зупинились над Китаєм але не бачимо ані феєрверків, ані натовпу веселого люду, ані веселого сміху та привітань?
 Це тому, що в Китаї Новий Рік зустрічають згідно місячного календаря і кожен рік ця дата різна. Китайський Новий Рік приурочений до зимового новолуння, після зимового сонцестояння. Зазвичай це період з 21 січня до 21 лютого. Цього року Китайський Новій рік припаде на 31 січня. Новий рік у Китаї головне та дуже шановане свято.
 Його відмічають дуже яскраво та весело. Це свято, зазвичай, перетворюється на фестиваль: тисячі ліхтарів освітлюють шлях в Новий Рік, Злих духів відлякують петардами та хлопавками. Китайці з всієї земної кулі поспішають додому, щоб зустріти цей день в родинному колі.  


Кожен Новий Рік пов’язаний  з однією з 12 тварин та одним з п’яти елементів. І хоча, здебільшого, ми мало чим відносимося до Китайської культури, ця традиція закріпилася в наших країнах досить щільно. І тепер майже кожна слов’янська господиня переймається, якого кольору надягти сукню, що поставити на стіл, якого кольору  постелити килим аби не розгнівати символ року, що наступає))
Ви теж цим переймаєтесь? (Я, наприклад, так дуже))) Не будемо вас томити. Символом 2014 року буде Синій Дерев’яний Кінь! Щоправда, перекладачі ще й самі не визначились чи синій, чи зелений буде в наступному році Кінь, ми для себе вирішим – хай буде Синьо-Зелений))

Тож, давайте заздалегідь підготуємось до Китайського Нового Року та підготуємо щось рукодільне у вигляді коня, чи з його зображенням, чи дерев’яне, чи синє (зелене).

А так наші дизайнери готуються до нового року:
Ірина Зеленська
Для цього етапу я зшила лошадку. Вона поки дуже маленька, але вже багато чьому навчилась. Вона вміє підіймати гарно ножку, вміє сидіти та навіть вміє робити красивий уклін))


Захотілось мені основу листівки зробити під дерево (як символ нового наступаючого року), а все кругом наче замело снігом і вкрило інеєм.

Для своєї листівки обрала дерев'яну прикрасу сніжинку-дзвіночки та синій колір для фону.



Катя
Я зробила листівку використавши дерев'яний гудзик та багато синього спрею.
І оскільки так мало робіт у нашому новорічному марафоні, ми вирішили показати роботи учасників з попередніх етапів тут та запросити на наступний марафон побути з нами дизайнерами.
з робота із першого та другого етапу

напишіть мені на електронну скриньку militariya@rambler.ru

А на ваші роботи ми чекаємо до 29 листопада.

        З вами у санчатах 
         Ірина Зеленська









1 коментар: