05 лютого 2014

МК "Чим можна замінити скрапові спеціалізовані матеріали у нашій творчості" Цікавинки від Lida_M

Привіт!
Сьогодні я Lida_M хочу поділитися з вами, якими підручними матеріалами я замінюю спеціалізовані скрапові, яких деколи не має під руками))  Отож: 
1. Інколи для створення акриловою фарбою узорів використовую як трафарет просту сітку для гіпсокартону, як для мене, якщо пофантазувати можна використати багато матеріалів(читала, що брали і сітку для раковини, тоді квадратики получаються більші і т.д.)


 Ось результат зблизька
А це вже готовий розділювач для кулінарної книги
А це листівка з таким же "трафаретом"
2. Також сподобався мені ефект засніженості, використовуючи стрічку-серпянку(використовують для замащування швів між гіпсокартоном).Ріжемо необхідної довжини у моєму випадку фігурними ножицями, за бажанням теж можемо додати узорів акриловою фарбою(тільки обережно, бо в ній справді є волокна скла).

 І ось знову результат 
3.Думаю, ні для кого не відкрию секрет(можливо, лише початківцям), про можливість клею "Момент-Кристал"-клеїть чудово і надійно в скрапі все: від декору до тканин.
4. Також мені стає в пригоді звичайний малярний скотч - ним і скріпляю форзаци з переплетеного картону для блокнотів, і саму тканину до основи перед тим як маю строчити. (Часто використовую обрізки-роблю надписи для листівок, друкую на звичайному офісному папері, потім приклеюю малярним скотчем залишок скраппаперу і знову пускаю на друк той самий папір і маємо чудовий надпис)))Він потім чудово від усього відклеюється, не шкодячи ні папір, ні тканину, але тримає доволі міцно.


 5.А коли нема під руками синтепону, одного разу випробувала підстилку під ламінат/паркетну дошку (тільки потрібно брати товстішу)-особливо в блокнотах мені її застосування подобається більше, ніж сантипон. (обгортка на дотик залишається більш твердішою, але певна мягкість відчувається)
Ну а ось і сам кулінарний блокнот, в якому використала всі свої секрети))

6. І також недавно випробувала для себе саморобні спреї - підходящого кольору в мене не виявилось, а так захотілось додати акценту в роботу, тому взяла звичайну маленьку баночку з аерозолем і налила туди чорнило для принтерів і далі все як з спреями))Думаю, ті хто мають вдома принтери і мають чорнила до них - будуть задоволені результатом (принаймі 4 кольори спреїв вам гарантовано).
Ось пару прикладів моїх робіт, з їх використанням

Надіюсь, деякі пункти комусь стануть в пригоді, до того ж вони виходять значно дешевші, ніж їх справжні аналоги. Фантазуйте, і ваші можливості в скрапі завжди будуть зростати)))

5 коментарів:

  1. Спасибо. Это всегда пригодится)

    ВідповістиВидалити
  2. А мені для спреїв подобається харчові барвники розводити. Ціна до гривні за пакетик і вистачає на дуже довго. А якщо ще клею ПВА підмішати у ту суміш то результат вас приємно здивує. А ще харчовими барвниками дуже класно тонувати папір (особливо якщо малоймовірно, що він потім лежатиме на сонці довго-довго). Листочки там усілякі і пелюстки, дуже зручно. Я розвожу паро капель, а потім тоненьким шматочком паролону тоную. Зручно.
    Для трафаретів іноді гарно підходять висічки, або те, що залишається коли їх виймають.

    ВідповістиВидалити
  3. Дякуємо!теж цікаві поради)))А чим барвники для спреїв розводите?

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибо! Очень познавательно! )

    ВідповістиВидалити