Сторінки

16 квітня 2013

На Великодній стіл

Ситний салат з куркою та сиром.

інгредієнти:
- Помідор 2-3 шт.
- Куряча грудка 500гр.
- Сир твердих сортів 150 гр.
- Червона квасоля - одна банка.
- Зелений салат.
- Сухарики.
- Для заправки можна взяти легкий майонез або сметану.

Приготування:
1. Помідор, салат дрібно нарізаємо. Сир тремо на тертці.
2. Курячу грудку розділюємо на дрібні шматочки і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 20 до того, поки вся рідина не википить, можна злегка обсмажити.
3. Змішуємо всі нарізані і готові інгредієнти, заправляємо майонезом (сметаною). Подаємо салат посипавши зверху сухариками.

Автор рецепту - Tali Selen

Медальони з сьомги


інгредієнти:
- 4 шматки сьомги (філе без кісток, але зі шкірою)
- 1 ст. л. оливкової олії
маринад:
- 2 ст. л. рубаної зелені петрушки
- 2 ст. л. рубаної зелені кропу
- 2 ст. л. ягід червоного перцю
-2 Ст. л. не гострою гірчиці
- 1/2 ч. л. цедри лайма (або лимона)
- 2 ст. л. вермуту
- сіль
- Трохи соку лайма
-1 Зубчик часнику (дрібно порубати)

Приготування:
Чотири листа харчової фольги змастити оливковою олією. Філе сьомги швидко прополоскати під струменем холодної води, промокнути паперовими рушниками і викласти шкірою вниз на фольгу.
Змішати всі складові маринаду, рівномірно розподілити його по шматках філе. Загорнути фольгу не занадто щільно, щоб шматки риби знаходилися у фользі вільно, але краї фольги були досить щільно закриті. Викласти пакетики з рибою на деко, запікати в попередньо нагрітій до 170 С духовці приблизно 25 хвилин.


Курячі кульки у вершковому соусі



інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 3 зубчики часнику
- 200 мл вершків
- 150 г твердого сиру

Приготування
Рецепт гарний тим, що курка не вийде сухою і нудною. Вершки додадуть їй соковитості і всі, включаючи дітей, з апетитом скуштують курячі кульки в вершках. Куряче філе злегка відбити і дрібно порізати, потім додати дрібно шинкованої цибулі, посолити, поперчити, влити збите в піну яйце і добре перемішати. Форму для запікання змастити жирними вершками. З приготовленої маси формувати невеличкі кульки і викладати їх у форму. Запікати в розігрітій до 180 гр. C духовці 10-15 хвилин. Тим часом приготувати заливку: сир потерти на дрібній тертці, видавити в нього часник і змішати з вершками. Вийняти форму з кульками з духовки, полити заливкою кожну кульку і знову поставити в духовку ще на 15-20 хвилин. Сир розплавиться і потече, а вершки просочать кульки, зробивши їх особливо соковитими, - у вас вийде прекрасна страва для святкового або щоденного столу.

Натхнення вам та смачного!!!

1 коментар: