05 травня 2012

Тиснення без витрат. МК від Аліни.

   Звістно, не зовсім без витрат, але майже без витрат. Вартість папок для тиснення в рахунок не беру, бо без них в данному випадку ніяк не обійтись.
   А почалося все з того, що почали з"являтися замовники на весільні набори, особливо на набори із запрошеннями. Як правило, потрібно зробити гарно та найменьш витратно. Перебравши велику кількість інформації, я зупинилась на класичних запрошеннях з тисненням і невеликою кількістю прикрас. З гарного перломутрового картону і бумаги з тисненням. Та хіба зробиш тиснення вручну для кількох десятків запрошень? Що зазвичай приходить на помічь у таких випадках? Правильно, МАШИНКА ДЛЯ ТИСНЕННЯ. Але є багато НО. По-перше, ціна. По-друге, не кожна папка для тиснення підходить, потрібно докупляти допоміжні мати. Ну, і по-трете, вони не надто долговічні у використанні.  Після певного часу, при дуже частому користуванні, машинні валки вже не функціонують так добре.
    Який принцип роботи маштнки для тиснення? Пропустити папку з бумагою поміж двох валиків. Чим же її можна замінити? А чи не спробувати валики для віджиму білизни від старої пральної машини?
   Ті, хто постарше, пам"ятають чудове Радянське минуле, коли майже в кожній сьм"ї були ось такі круглі пральні машини.

   Самим складним виявилось знайти. Та тепер я є щасливою власницею ось такого чудового пристрою. Звістно, він не в такому гарному стані, як хотілось би, та зі своєю роботою справляється.
   А тепер про його плюси. Ціна, точніше її відсутність, (знайшла у гаражі батька подруги). Він цільком металевий, та є Регулятор прижиму! Тобто ніяких додаткових матів не потрібно. Все вирішується з допомогою цього гвинта.


   В моєму випадку він закручений до кінця. Єдиний мінус - великий розмір. Та я з цим вживаюсь.  Найближчим часом ще зроблю платформу для зручного використання. А поки що працюю в "лежачому" стані. Одна частина пристрою на столі, інша на стулі. А валики підвішані поміж ними. Ось так я з"економила кругленьку суму!
  А це мій перший досвіт. Колір та дизайн - побажання замовника.



   Як кажуть, знайдіть десять відмінностей ))) А я тепер гадаю, може який ніж для проби прикупити?

15 коментарів:

  1. Просто слов нет какая изобретательность!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Вот это фантазия!!!! Додумались же :-) Жаль в современных машинках такого уже нетПроизводители бигшотов разорились бы :-)

    ВідповістиВидалити
  3. оооооооооооооооооооооооооо,только и могу сказать! я свою машинку с 8 марта жду! вешают лапшу на уши, да и всё. хоть в суд обращайся, деньги ведь не малые! завидую изобретательности!

    ВідповістиВидалити
  4. ))))), нечего себе машинка))!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. А у нас была машинка с такими валиками, только квадратная, но мы ее благополучно выкинули((((((((((.

    ВідповістиВидалити
  6. Мне муж давно уже предлагает воспользоваться этим приспособлением, а я только отмахиваюсь) Теперь вижу, что совершенно напрасно!)) Спасибо большое!

    ВідповістиВидалити
  7. ))) у матери моего мужа была такая, вот времена были :)

    ВідповістиВидалити
  8. Оце винахідлива! Премію тобі за таке! Молодчина.

    ВідповістиВидалити
  9. Невероятно!!! Все гениальное - просто! :) большое спасибо!!!

    ВідповістиВидалити
  10. цікаво-цікаво, дійсно дешево і сердито. а результат - вражає:)

    ВідповістиВидалити
  11. Дякую за Вашу ідею!!! Я нею скористалася. хоча було дуже важко знайти цей "агрегат"))) хочу хапитати, чи вдалося Вам використовувати ножі до цієї маштнки. бо ножі я купила, але вони не ріжуть((

    ВідповістиВидалити

  12. Александра Росоха дякуємо за ваш коментар. Не знаю як у Аліни, але я також пробувала тиснути і вирізати по цьому МК. Дуже довго шукала також такий агрегат, і таки знайшла. То скажу чесно, що тиснення, ще куди не йшло, хоч було надзвичайно важко, бо валики прийшлось закручувати докінця. А от вирізати мені так і не вийшло. Думаю, що тут проблема саме в пластинах, які йдуть у комплекті до машинок. Якщо купити пластину А, тому що мені здається смае вона є базою для вирізання і підібрати якусь пластину по якій вирізати, то можливо б і вирізало. Я вже не експерементувала і купила собі таки машинку для вирізання.

    ВідповістиВидалити
  13. Я вже думаю над тим, щоб купити собі пластини. А тиснення робить без проблем, при чому зразу 2 листочки.дуже чіткі малюнки, як на мене. але якщо не буде вирізати-прийдеться купляти машинку

    ВідповістиВидалити
  14. Продам новый отжим. Кому интересно, звоните 0730002505 (лайф)

    ВідповістиВидалити