Сторінки

01 серпня 2015

Моя країна - завдання 10 - Україна

Вітання усім рукодільницям та читачам блогу!
Ось і закінчилася наша коротенька відпустка, впродовж якої  ми назбирали море натхнення та гори ідей, і тепер з новими творчими силами приступаємо до роботи! ;-) 
Серпень в Арт Клубі розпочинається завданням, присвяченим Дню народження нашої країни.

Найбільша країна, що знаходиться в Європі. Країна, що займає 0,41% світової території суші, в якій мешкає 0,85% населення планети. Країна, на території якої зосереджена чверть всіх запасів чорнозему на Землі. Країна, яка входить до трійки найбільших постачальників ячменю, є одним з найпотужніших виробників зерна та разом із Францією, Німеччиною та США є одним з найбільших виробників цукрового буряка. Наша країна входить до сімки найпотужніших у світі виробників рослинної олії, свинини, цукру та картоплі. Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії. Художники та науковці, політики та композитори, актори та письменники – всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Моя країна - Україна!»



Напередодні 24 річниці Незалежності України ми підготували підбірку цікавих фактів про нашу країну.
До майже повного руйнування у 1240 році монголо-татарами Київ був одним з найбільших міст Європи, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Його населення складало близько 50 000 жителів. Щоб знову досягти таких демографічних показників, знадобилося близько 600 років. Цілком можливо, якби не тодішнє руйнування, Київ міг бути фактично найрозвинутішим та найбільшим містом Європи довгі роки.

Автор однієї з перших в світі Конституцій – український політичний і громадський діяч Пилип Орлик. 5 квітня 1710 р. його обрали гетьманом Запорізького війська. У цей же день Пилип Орлик оголосив «Конституцію прав і свобод війська Запорізького». У США Конституцію прийняли в 1787 р., у Франції та Польщі — тільки в 1791 р.

Перший рамковий вулик винайдено в Україні у 1814 р. Петром Прокоповичем. Україна в останні роки впевнено зберігає місце в трійці світових лідерів з виробництва меду. Випереджаючи країни Європи за обсягами виробництва меду в кілька разів, Україна є одночасно першою в світі з виробництва меду на душу населення (1,5 кг)

Перша гасова лампа винайдена у м. Львові працівниками аптеки «Під золотою зіркою» Ігнатієм Лукасевичем та Яном Зехом у 1853 р. Того ж року у львівському шпиталі була проведена перша хірургічна операція при освітленні гасовою лампою. Згодом гасова лампа була представлена на міжнародній виставці в Мюнхені, винахід був відзначений там спеціальною грамотою.
Пам'ятник винахідникам гасової лампи Яну Зегу та Ігнасію Лукасевичу

Українці, а саме конструкторське бюро Антонова, розробили літак із найбільшою у світі вантажопідйомністю — Ан-225 «Мрія». Спочатку він проектувався для транспортування космічних кораблів. Наразі «Мрія» виконує комерційні вантажні перевезення.

Станція метро «Арсенальна» у Києві —найглибша у світі. Вона проходить під землею на глибині 105 м. 


Український духовий інструмент трембіта — найдовший духовий музичний інструмент у світі.
Українець Микола Сядристий хоч і не шульга, але підкував блоху та зробив ще величезну кількість неймовірних витворів мистецтва. Творчість цього майстра затвердила у світі появу нового поняття – «мікромініатюра», якого раніше не було ні в енциклопедіях, ні у словниках. Мистецтво Миколи Сядристого обійшло всі континенти, залишаючи незабутнє враження серед глядачів різних країн світу.

Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень — це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtub різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів.

Cкачать Щедрик, щедрик, щедрівочка, бесплатно на pleer.com

Найдовший житловий будинок світу - у Луцьку: його довжина по осі – 3265 м, по 1 лінії – 1750 м. Збудований в 1969—1980 роках. Має 88 під'їздів які об'єднані в 38 адресів по двох вулицях. Населення на початок 2015 року – 9150 мешканців.

Архітектори — Василь Маловиця і Ростислав Метельницький.

На конкурсі краси мов в Парижі в 1934 році українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія, структура речень. А за мелодійністю українська мова зайняв друге місце, після італійської.
...
До участі у завданні приймаються (на вибір одна з умов):
- роботи, виконані в традиціному українському стилі;
- роботи у жовто-синій  кольоровій гамі;
- роботи з однією з рослин(чи з усіма): калина, червоний мак, соняшник

Роботи запрошених дизайнерів:

 Olena Bazyuk:
Ось що пише автор: Моє перше дизайнерство разом з Арт Клубом надихнуло мене зробити роботу, яку ще не робила до того - це блокнот)))
Для роботи використала все традиційно українське - льон, вишнево-чорну вишивку, ягоди калини, колоски і сизаль, який нагадав мені пахуче-пахуче сіно... І, звичайно, мальви...імітацію цієї квітки зробила з  льону))) А також вдало доповнив композицыю чіпборд "Україна" від магазину "Вензелик":



Юльона:

Комплектик для донечки "Маки", складається з сумочки, заколки, та браслетика. Основна тканина - татові старі джинси)), які чудово доповнюють маки з фетру:

Постійний наш запрошений дизайнер Ольга Лещенко зробила надзвичайної краси маковий вінок з фоамірану:


Роботи команди дизайнерів:


Ladybird:

Для дитячого садочка відреставрувала ляльку-українку - "вишила" блузку, "сплела" віночка, намисто зробила, пошила фартушка та нафарбувала губи) На віночку присутні маки, соняхи та калина та й сама панночка - у традиційному українському стилі (якою була лялька до пертворень, можна подивитися у моєму блозі):

У мене для завдання створилася оксамитова листівка. Вона в синьо-жовтих кольорах, а ще дивіться як цікаво на оксамитовому папері виглядає відштампована калина!

Didideira
Надихнувшись завданням, я вирішила трошки переробити свій записник) Блокнотик вирішила зробити у мікс-медійному стилі, а з умов я обрала жовто-блакитну гаму. Як на мене, переродження пішло йому тільки на користь)






Сіправська Надія
У своїй листівочці я використала паперову стрічку з вишивкою, а віконечко виходить у садок з калиною і різнобарвними квітами.






Спонсорами завдання виступають:



"Фабрика декору" - вітчизняний виробник спреїв, фарб  та інших матеріалів для творчості, який подарує одному з переможців сертифікат на суму 100 грн. на покупку товару у магазині!


Приз від вітчизняного виробника чіпборду "ScrapBox"

А магазин декору "Арт Шафа" підготував подарунок-сюрприз!

Вітчизняний виробник товарів для творчості "Бумага-Марака":
подарує переможцю ось такий набір чіпборду:

Чекаємо на ваші роботи до 21 серпня включно:








25 коментарів:

  1. Дівчатка,прекрасне завдання!!!
    Ви молодчинки!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Шикарний пост! Так приємно читати таке в наш час. Дякую і буду щось думати!

    ВідповістиВидалити
  3. Чудове завдання і дуууже цікавий пост))) Ще раз дякую за можливість подизайнити з вами))))

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже цікаво розказано "в двох словах" про нашу країну)))
    А роботи які гарні у дизайнерів-не можна не надихнутися цим завданням! ;)

    ВідповістиВидалити
  5. Дівчата, раді, що ви з нами ;-) Долучайтеся до завдання)

    ВідповістиВидалити
  6. Щиро дякую за запрошення! Дуже цікаве завдання та такий надихаючий на звершення пост!

    ВідповістиВидалити
  7. Надихнуло - і сьогодні народились мої роботи.

    ВідповістиВидалити
  8. Дякую за натхнення! Чи правильно я зрозуміла щодо рослин - якщо я використовую черовний мак, то соняшник та калину вже додавати не можна, а припустимо васильки або калачики якісь можна?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна всі з перелічених рослин або хоча б одну з них) Інші рослини теж дозволяються :-)
      Чекаємо на Вашу роботу)

      Видалити
  9. І я не втрималась і приєдналась :-) Думаю, буду ще :-)

    ВідповістиВидалити
  10. Девочки! Спасибо за такое задание! Очень приятно творить с таким вдохновением и воодушевляющим баннером и рассказом! Тоже присоединяюсь к заданию с кучей своих обложек))

    ВідповістиВидалити
  11. Девочки, чудесное задание и отличный пост! Украине есть чем гордиться!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо, Настя! Очень приятно, что Вам понравилось)

      Видалити
  12. Дівчата, я плачуууу, була впевнена, що завдання до Дня Незалежності((( Дуже шкода, що не встигла викласти свою листівку, бо надихнулась саме вашим завданням, викладу, додам посилання в коментах, якщо ви не проти)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. http://annamarkovska.blogspot.com/2015/08/4.html?m=1 Дякую за натхнення і зі святом Незалежності! Миру нам і добра!

      Видалити
    2. Спасибо тебе за такую работу!

      Видалити
    3. Спасмбо, что зашли)) Баннер для истории добавила, а вообще я и не рассчитывала на включение в розыгрыш))

      Видалити
    4. В следующий раз можешь рассчитывать)

      Видалити
    5. Следующий раз не буду копушей))) В любом случае спасибо большое!

      Видалити