19 квітня 2013

Вихідні у Львові!



Анонс найцікавіших подій у Львові на вихідні 19-21 квітня 2013 року.

У п'ятницю радимо потрапити на презентацію нового альбому групи GREEN SILENCE, також відбудеться концерт-повернення оригінальної львівської інді-групи Robespierre Cardin. Сьогоднішня п'ятниця щедра на кінопокази: зможете першими в Україні побачити офіційну програму Київського фестивалю короткометражок в Палаці Сапігів. В Кінопалаці відбуваються допрем'єрні покази французьких фільмів про шпигунів, а шанувальникам нестандартних переглядів кіно радимо потрапити на вже майже легендарні Довгі ночі короткого метра. 
Головна подія суботи - всеукраїнська толока "Зробимо Україну чистою!". Львів'ян запрошують прибирати зелені куточки міста. Радимо також відвідати концерт в Копальні Кави, а любителів класики оцінять концерт у Філармонії до дня Нідерландів.
В неділю стартує показ короткометражних фільмів "Українські Злі Короткометражки", які є продовженням скандальної серії "Україна Гудбай". Недільні концерти - "Rock Station" в Gas Station та виступ неокласичного тріо "llusions" в Музеї Ідей. Також в цей день в Атмосфері стартує серія вечірок Атмосфера Kickit.
Також під час вихідних у Львові діятимуть цікаві виставки. Зокрема, радимо відвідати виставку "Французька графіка у збірці Львівської національної галереї мистецтв", що відбувається у Рамках Французької весни у Львові та присвячена пам'яті Бориса Возницького.
Вилазьте з хатки! Бажаємо приємних віхідних.


  • Вечірка

    Вечірка "Атмосфера KICKIT"

    Ресторан-клуб "Атмосфера" та Kickit Crew представляють відкриття серії вечірок "Атмосфера Kickit".
  • Тиждень австрійського кіно

    Тиждень австрійського кіно

    З 11 квітня в Україні стартує Тиждень австрійського кіно, який вже другий рік поспіль проводиться Австрійським культурним форумом за підтримки Райффайзенбанку Аваль та Артхаус Трафіку.

  • Неймовірні ілюстрації від Oli Rooze







    18 квітня 2013

    Фотонатхнення від Христини Татаріної








    Сніданок з Арт Клубом )


    Хрусткі бутерброди з моцарелою і копченим лососем (кростіні)

    інгредієнти:
    копчений лосось
    свіжа моцарелла
    Свіжий багет
    Оливкова олія - 1 столова ложка
    Мед - 1 чайна ложка
    Соєвий соус - 2 чайних ложки
    Часниковий порошок - 1 чайна ложка
    Зелена цибуля - 2 столових ложки

    Приготування:
    1. Хліб наріжте і змастіть його оливковою олією. Обсмажте в духовці до хрусткої скоринки. На кожен шматок багета викладіть слайс моцарели і лосося (розмір на Ваш розсуд).
    2. У мисці змішайте мед, соєвий соус і часниковий порошок.
    3. Збризніть цією сумішшю кожен бутерброд, присипте нарізаною зеленою цибулею і подавайте.





    Сирна кава

    інгредієнти:
    Молоко коров'яче - 70 мл
    щіпка солі
    Кава мелена- 1 ч.л.
    Цукрова пудра - 1 ч.л
    Вода проста 60 мл
    Сир плавлений "Янтар" - 45 г



    Рецепт приготування:
    Закип'ятити молоко, я зробила це у великій чашці в мікрохвилівці. Додати сир і щіпку солі, інтенсивно розмішати - розчиняється сир дуже добре. Заварити каву, як звичайно. Вилити її в молоко, додати цукрову пудру, розчинити її і розлити по чашках. Кава виходить густою, з насичено-вершковим смаком.


    СМАЧНОГО ВАМ СНІДАНКУ!!!

    17 квітня 2013

    Часникові булочки


    інгредієнти:

    Для тіста:
    борошно - 1,5 скл
    тепла вода - 1/2 скл (1 ст ложка)
    дріжджі - 1/2 ст.л
    сіль - 1 ч.л.
    цукор - 1 ч.л.
    оливкова олія - ​​1 ст.л. (1 ч ложка)

    Для начинки:
    солоне масло - 6 ст.л.
    тертий часник - 2 ст.л.
    рубані листя коріандру - 2 ст.л.

    Приготування:

    1. Змішати борошно, дріжджі, теплу воду, сіль і цукор разом. Розімніть тісто і накрийте миску плівкою. Додати масло і продовжувати місити кінчиками пальців (4-5 хвилин), поки тісто не буде пружинити при натисканні.

    2. Загорнути тісто в плівку і дати піднятися в два рази, залишивши миску в теплому місці на 45 хвилин. Між тим, змішайте всі інгредієнти для часникової начинки.

    3. Промазати оливковою олією форму для випічки або деко. Місця повинно вистачити на 8 булок. Присипати стіл борошном. Дістати тісто і розділити його на 2 рівні частини.

    4. Розкачати 1 частину тіста в прямокутник товщиною в 0,5 см. Викласти приблизно 2 столові ложки часникової начинки на розкатане тісто.

    5. Загорнути начинку в рулет. Розрізати рулет на 4 рівні частини.
    Викласти булочки (розрізом вгору) у форму для випічки.

    6. Полити рулети невеликою кількістю молока. Часник, що залишився викласти на верхівки булочок. Так само рулети можна посипати насінням кунжуту. Залиште булочки піднятися ще на 20 хвилин.

    7. Тим часом нагріти духовку до 180C. Випікати близько 30-35 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.



    СМАЧНОГО!!!

    16 квітня 2013

    На Великодній стіл

    Ситний салат з куркою та сиром.

    інгредієнти:
    - Помідор 2-3 шт.
    - Куряча грудка 500гр.
    - Сир твердих сортів 150 гр.
    - Червона квасоля - одна банка.
    - Зелений салат.
    - Сухарики.
    - Для заправки можна взяти легкий майонез або сметану.

    Приготування:
    1. Помідор, салат дрібно нарізаємо. Сир тремо на тертці.
    2. Курячу грудку розділюємо на дрібні шматочки і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 20 до того, поки вся рідина не википить, можна злегка обсмажити.
    3. Змішуємо всі нарізані і готові інгредієнти, заправляємо майонезом (сметаною). Подаємо салат посипавши зверху сухариками.

    Автор рецепту - Tali Selen

    Медальони з сьомги


    інгредієнти:
    - 4 шматки сьомги (філе без кісток, але зі шкірою)
    - 1 ст. л. оливкової олії
    маринад:
    - 2 ст. л. рубаної зелені петрушки
    - 2 ст. л. рубаної зелені кропу
    - 2 ст. л. ягід червоного перцю
    -2 Ст. л. не гострою гірчиці
    - 1/2 ч. л. цедри лайма (або лимона)
    - 2 ст. л. вермуту
    - сіль
    - Трохи соку лайма
    -1 Зубчик часнику (дрібно порубати)

    Приготування:
    Чотири листа харчової фольги змастити оливковою олією. Філе сьомги швидко прополоскати під струменем холодної води, промокнути паперовими рушниками і викласти шкірою вниз на фольгу.
    Змішати всі складові маринаду, рівномірно розподілити його по шматках філе. Загорнути фольгу не занадто щільно, щоб шматки риби знаходилися у фользі вільно, але краї фольги були досить щільно закриті. Викласти пакетики з рибою на деко, запікати в попередньо нагрітій до 170 С духовці приблизно 25 хвилин.


    Курячі кульки у вершковому соусі



    інгредієнти:
    - 500 г курячого філе
    - 1 цибулина
    - 1 яйце
    - 3 зубчики часнику
    - 200 мл вершків
    - 150 г твердого сиру

    Приготування
    Рецепт гарний тим, що курка не вийде сухою і нудною. Вершки додадуть їй соковитості і всі, включаючи дітей, з апетитом скуштують курячі кульки в вершках. Куряче філе злегка відбити і дрібно порізати, потім додати дрібно шинкованої цибулі, посолити, поперчити, влити збите в піну яйце і добре перемішати. Форму для запікання змастити жирними вершками. З приготовленої маси формувати невеличкі кульки і викладати їх у форму. Запікати в розігрітій до 180 гр. C духовці 10-15 хвилин. Тим часом приготувати заливку: сир потерти на дрібній тертці, видавити в нього часник і змішати з вершками. Вийняти форму з кульками з духовки, полити заливкою кожну кульку і знову поставити в духовку ще на 15-20 хвилин. Сир розплавиться і потече, а вершки просочать кульки, зробивши їх особливо соковитими, - у вас вийде прекрасна страва для святкового або щоденного столу.

    Натхнення вам та смачного!!!

    15 квітня 2013

    Розмальовки для дітей. Дональд Дак.


    ще одна порція розмальовок 
    до речі, я теж їх розмальовую іноді ))) а ви розмальовуєте зі своєю малечею? що потім робите з малюнками? Зберігаєте їх в альбомах чи вішаєте на стіну?

    бажаю вам натхнення!!!

    Розмальовки для дітей. Барбі.

     сьогодні поділюсь своїми запасами розмальовок, іноді це заняття змушує моїх дітей хоч 30хв. посидіти спокійно і не заважати мамі роботи свої справи )) клікайте на фото щоб збільшити малюнок і роздруковуйте ))

    14 квітня 2013

    "Шантарам" Грегорі Девід Робертс


    "Шантарам"
    Грегорі Девід Робертс
    2009

    "Я був революціонером, що втратив свої ідеали  в наркотичному тумані, філософом, що втратив себе у світі злочинності, і поетом, що втратив свій дар у в"язниці особливого режиму. Після втечі із цієї в"язниці  між двома кулеметними чернами я перетворився у найпопулярнішу людину країни - ні з ким так наполегливо не шукали зустрічі, як зі мною. Везіння привело мене на край світу, де я потрапив до лав бобмейських майіозі. Я був продавцем  зброї, контрабандистом та фальшивомомнетником. Я голодував і побував на війні".
    Книга цікава тим, що автор був у в"язниці, коли писав її, і незабаром за цим сюжетом зніматимуть фільм (може вже зняли). Головну роль зіграє Джоні Депп.
    Розповідь доволі захоплива, проте величезного обсягу, поєднує кілька жанрів. Мало є людей, котрі дочитали її до кінця, але, можливо, саме вам це вдасться.

    Натхнення вам!!!

    Пам"ятай мене


    фільм "Пам"ятай мене"  2010
    режисер - Аллен Катлер
    у ролях - Роберт Паттісон, Емілі де Равін, Пірс Броснан, Ліна Олін

    Після "Сутінків"  усі підлітки з нетерепінням  чекали  нової появи красунчика вампіра Едварда )). І треба визнати, що фільм "Пам"ятай мене" не розчарує його прихильників. Дещо похмура спочатку історія стає трагічною наприкінці. Головний герой Тайлор, син заможних батьків, ніяк незнайде себе в цьому житті. Він - вільний відвідувач університету і працює в бібліотеці, винаймає квартиру разом зі своїм другом в одному досить не привабливому кварталі Нью-Йорка. Його дещо агресивну поведінку, напевно, можна пояснити багатьма психологічними травмами - розлучення батьків, самогубство старшого брата,нещасна маленька сестричка, яка думає, що батько її не любить.
    Одного разу хлопці встрявають у бійку, і їх заарештовує полісмен, в житті котрого теж відбулася драма. Його дружина загинула від рук бандитів, залишивши йому  маленьку доньку. Офіцер поводиться геть не коректно. Згодом друзі дізнаються, що дочка офіцера вчиться разом з ними. Тайлор вирішує звабити її, але сам втягується у цю любовну історію.
    "У твоєму житті з"являється людина, і половина тебе хоче прив"язати її до себе назавжди, а друга - бігти якомога далі". І, зркштою, що ти не вибереш - від долі не втечеш.
    Фільм дуже класний )) я навіть пустила сльозу в кінці )))

    Приємного перегляду і натхнення вам!!!

    13 квітня 2013

    Кухня вашої мрії

    Eclectic Kitchen design by New York Architect Richard Bubnowski Design LLC
    надихайтеся класними кухнями )) яка вам найбільше сподобалась? а може у вас ще краща кухня? діліться з нами своїми враженнями у коментарях.

    12 квітня 2013

    Завдання №83. Палітра.



    Доброго дня! зпрошуємо наших читачів взяти участь у нашому наступному завданні. Суть завдання - потрібно виготовити будь-який виріб в будь-якій техніці надихаючись палітрою вказаною нижче:


    завдання можна виконувати в таких видах рукоділля:
    вишивка
    вязання
    декпаж 
    малювання
    миловаріння
    скрапбукінг
    шиття
    у роботі використовуєте усі кольори даної палітри або як мінімум будь-які чотири

    для натхнення роботи запрошених дизайнерів:

    Juli_Cool






    і нашої команди:




    Лілюська

    чекаємо на ваші роботи до 12 травня включно.
    натхнення вам!!!