27 лютого 2013

А може разом схуднемо?


Скоро весна ! А через два місяці буде вже майже літо! А до літа потрібно підготуватися. щоб було не соромно роздягтися на озері, чи на морі ))) Пропоную привести себе в порядок і насамперед схуднути!!! Як це все буде виглядати? До пятниці зважуєм усі за і проти, чи потрібно вам худнити і чи готові ви до цього. А в пятницю (1 березня) важимось і пишемо пост в своєму блозі з посиланням  на арт клуб. В пості простим текстом пишете скільки важите зараз, до якої ваги хочете схуднути, та за якою системою збираєтесь худнути. Протягом проекту оформляти пости можна будь-як, як вам зручніше. Можна розміщувати фото з даними  ваги. Можна робити скрап сторінки з фотографій. Можна оформляти проект в форматі смеш-бук. Можна просто списком писати на скільки схудла протягом тижня, що робила для того, щоб схуднути і т.д. і т.п. Ще варіант, робити мотиваційні сторінки щоб активізувати себе та інших (які показуємо в блозі, щоб надихнути інших). Хто бажає, в пятницю стартуємо? Чому саме в пятницю? А тому, що на вихідних ми завжди найбільше їмо (ходимо  гості, до нас приходять гості). І якщо ви на вихідних набирете кілька лишніх грамів, у вас і нас ))) є час до пятниці їх скинути ))) Щотижня по пятницях звітуємо про свої успіхи. Хто зі мною? 
Хто все ж наважиться попрацювати над собою - до пятниці і протягом усієї пятниці  Повторюсь: важимось і пишемо пост в своєму блозі з посиланням  на арт клуб. В пості простим текстом пишете скільки важите зараз, до якої ваги хочете схуднути, та за якою системою збираєтесь худнути. Посилання на свої старти залишаєте в коментарях  до цього посту.

P.S. а я для натхнення  опублікую кілька статей на тему схуднення, щоб вас і себе надихнути і мотивувати.
Зараз моя вага 65 кг. Хочу повернутися до своєї рідної ))) ваги 50 кг. Скільки часу на це потрачу не знаю, але вже приблизно знаю що і як буду робити ))) про це поділюсь наступного разу )))

усім бажаю натхнення!!! ви найкращі!!!


25 лютого 2013

Кільця пісочні з горішками


Інгредієнти:
-Чверть чайної ложки солі
-Ванільного цукру - половина пакетика
-Половина чайної ложки розпушувача
-Один яєчний жовток
-65 Грам горіхів
-130 Грам цукрової пудри / цукру
-200 Грам масла
-350 Грам борошна
-Одне яйце

Всі заздалегідь підготовлені інгредієнти, за винятком тільки борошна, горіхів і жовтка, акуратно скласти в невелику миску, міксером ретельно збивати близько п'яти хвилин до повного розчинення цукру. Обережно всипати борошно, швиденько замісити тісто, в холодильнику охолодити його. Приготовлене тісто необхідно розкатати на столі, трохи посипати борошном, в пласт товщиною шість-сім міліметрів. Формочкою вирізати невеликі кола, в центрі зробити невеликі дірочки по два сантиметри в діаметрі. Підготовлені кільця викласти на деко і прибрати на 20 хвилин у морозилку. Досить дрібно нарізані горіхи, підсмажити в духовці близько десяти хвилин при температурі 180 градусів. Кільця з тіста рясно змастити жовтком, посипати зверху подрібненими горіхами. Випікати кільця з горішками необхідно при температурі 200 градусів близько дванадцяти хвилин, при цьому, сильно не підрум'янюючи їх. Смачного і прийємного чайювання!!!


24 лютого 2013

Лісоруби


Сьогодні я підготувала для вас коротку історію для душі з філософсько-релігійним змістом. Думаю в неділю це найбільш підходяще чтиво для роздумів ))) А ви як думаєте? Такі історії я постараюсь публікувати щотижня по неділях, якщо ви звісно не проти ))))

Два лісоруби працювали у лісі. Дерева мали грубезні міцні стовбури. Обидва лісоруби користувалися сокирами з неабиякою вправністю, проте кожен робив це у свій спосіб. Перший рубав дерево вперто і наполегливо, зупинявся лише на якусь хвильку, аби передихнути.
Другий же щогодини робив собі тривалу перерву. 
Коли стало смеркати, перший зробив тільку половину справию Він так втомився, що не міг був і сокири підняти. Другий, нехай це здасться неймовірним, таки зрубав своє дерево. Лісоруби починали одночасно і дерева були однаковісінькі.
Перший не повірив своїм очам: "Нічого не розумію! Ти щогодини відпочивав! Як тобі вдалося закінчити так швидко?"
Другий, усміхаючись, відповів:"Ти бачив, що я кожної години робив собі перерву. Проте ти не помітив, що перепочинок я використовував для того, аби підгострити сокиру".

Твоя душа - мов гостра сокира. Не дозволяй, щоб вона затупилася. Щодня гостри її потроху.
1. Затримайся на 10 хвилин, аби послухати музику.
2. Коли можеш, влаштовуй собі прогулянки.
3. Щодня обнімай тих, кого любиш, і скажи кожному з них: "Ти мені дорогий"
4. Святкуй річниці, дні народження, іменини і все що собі пригадаєш.
5. Будь любязним з усіма, а також зі своїми найближчими і домашніми.
6. Усміхайся.
7. Молися.
8. Допомагай тим, які тебе потребують.
9. Зроби для себе щось приємне.
10. Підніми голову і прагни до небе.

Бажаю вам вдалого дня!
Ваша Natali Shpak.

23 лютого 2013

7 beautiful photo

1

Ще одна нова рубрика 7 beautiful photo.
7 beautiful photo - це сім красивих фото знайдених на різних ресурсах в інтернеті, які будуть публікуватися щотижня по суботах. Сподіваюсь, фотогалереї подібного плану вам сподобаються та надихнуть на щось красиве ))) Яке фото вам найбільше сподобалось сьогодні?

2

3

4

5

6

7

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

22 лютого 2013

Якщо це любов... Читати о четвертій годині ранку


Цього тижня на вихідних рекомендую почитати книгу Михайла  Пантича "Якщо це любов. Читати о четвертій годині ранку". 
У книжці відомого сербського письменника вміщено 21 оповідання. Це історії про побут і кохання, про буденність, понад якою, наче зірки над нашою марнотною планетою, витає любов - та, яка робить життя більш стерпним або нестерпним, трохи дивна, трохи дурна, якщо це взагалі можна назвати любовю.... Майже всі події відбуваються в Белграді, тож український читач має змогу дізнатися про особливості життя сербів, які мешають у столиці, про їхні думки й почуття.

Приємного читання ))


21 лютого 2013

Інструкція по самовдосконаленні особистості.


Раніше під час  "кризи особистості"  шукала в інтернеті щось подібне до інструкції, як досягти успіху.

І ось що знайшла.

Тридцять років тому подружжя лікар Курт Чампіон Тойч і Джоел Тойч, відомі американські консультанти-психологи, написали свою першу книгу, виклавши в ній оригінальну концепцію самовдосконалення особистості, модифікації власної поведінки і взаємодії з навколишніми людьми. У США вона вмить стала бестселером, а її авторів називають “інструкторами успіху”.

Суть в тому, що подружжя Тойч відкрили для людства одну просту і закономірну істину — нічого в світі не буває випадковим, будь-яка проблема повторюється з покоління в покоління, поки не буде нарешті вирішена. І все наше з вами існування — це також не випадковість, а закономірність що простягається в історію будь-якої сім'ї. Ми будуємо наше майбутнє на основі минулого існування наших предків. І їх цінності, нереалізовані бажання, заповітні або необережно висловлені думки можуть знайти втілення в житті їх нащадків, тобто нас з вами.
Виявляється, усвідомивши це, ми можемо змінити деструктивні моделі своєї долі і, звільнившись від нещасливого теперішнього і минулого, побудувати власне життя відповідно до нових переконань.
У Америці Чампіон Тойч — людина-сенсація. У Білому будинку його називають іміджмейкером, що не знав невдач. Рейган, Буш-старший, Стівен Спілберг, Елізабет Тейлор — це лише декілька з його клієнтів, хто зізнавався: “Я — той, кого “зробив” лікар Тойч”. Завдяки методу Тойча багато хто став  успішним  бізнесменом, серед його клієнтів люди, що назавжди подолали залежність від наркотиків і алкоголю. Його лікування було успішним в багатьох випадках, коли безсилими виявлялися традиційна медицина і психотерапевтичні методи.
“Психогенетика — це не психотерапія, а перенавчання”, — любив повторювати лікар Тойч. Одне з основних правил психогенетики свідчить, що все, що відбувається з нами, дане на благо, і будь-яка навіть нещаслива подія має важливе позитивне значення. Визнаючи це, ми вчимося одержувати уроки з кожної події, що відбувається з нами.
Ми повинні усвідомити, що самі ненавмисно сприяємо тому, що відбувається в нашому житті. Негативні емоції — страх, образа, провина, роздратування є причиною наших невдач, криз, конфліктів, погіршення фізичного стану. Хороше самопочуття і доброзичливі відносини, навпаки, беруть свій початок в почутті упевненості і самоповаги. Самодостатність — перша необхідна якість, яку повинна надбати людина, що вирішила змінити своє життя.
Кожна людина, спілкуючись з іншими, грає свою роль відповідно до генетично закладеної програми, знаходячись, зі слів лікаря Тойча, в “генетичному трансі”. Тільки “прокинувшись”, людина може розпочати самостійно управляти своїм життям, знаходячи здатність відповідати за свої вчинки, справи, почуття і емоції.
Спілкування з грамотним психогенетиком допомагає людині зробити огляд всієї історії життя, зрозуміти, як успадковані від предків психологічні риси впливають на сьогоднішні погляди і уявлення людини. Потім виробляється стратегія подолання генетичного впливу, що обмежує продуктивні можливості людини в його теперішньому часі і майбутньому.
Формула життєвого успіху не може бути універсальною для всіх. У залежності від того, як ви самі визначаєте відношення до успіху, ваша підсвідомість або сповільнює, або прискорює його досягнення. Ми дійсно успадковуємо не тільки зовнішність своїх предків, але і певні моделі поведінки. Як класичний випадок Лікар Тойч описує приклад сімейної пари інвалідів, син яких з п'яти років мріяв стати чемпіоном з плавання. І він дійсно став олімпійським чемпіоном, реалізовувавши пристрасну мрію своїх батьків. Основи його успішної кар'єри були закладені ще до його народження як базове внутрішнє бажання його предків.
Але так само ми успадковуємо переконання, які, навпаки, перешкоджають нашому успіхові. Коли батьки твердять своєму сину, що він нічого не зможе досягти в житті, вони програмують його на майбутні невдачі і неуспіх, оскільки він успадковує стан незадоволення. Незадоволення — один з головних “злодіїв” успіху. Яких би об'єктивних результатів чоловік ні досягав, він не буде відчувати себе успішним, поки не звільниться від негативних моделей минулого.
Для зміни свого життя до кращого необхідно навчитися не шкодувати про минуле, а, проаналізувавши його, побачити перспективи, можливості, які дозволять нам досягти успіху сьогодні і завтра. Для того щоб відчути себе щасливою і успішною людиною, основоположники і послідовники психогенетики рекомендують дотримуватися основних принципів. Давайте і ми з вами спробуємо взяти їх на озброєння.
Отже, ось вони:
• Вважайте себе успішними. Навіть якщо сьогодні це ще не так, все одно продовжуйте програмувати свою підсвідомість на успіх і успіх. Перевірено — спрацьовує.
• Не ухиляйтеся від прийняття рішень. Всі ваші прийняті рішення вже роблять вас переможцем. З цього моменту вчитеся діяти як абсолютний улюбленець долі.
• Любіть себе або хоч би постарайтеся собі подобатися. Коли людина саму себе вважає нікчемою, вона проектує точно таке ж відношення і з боку інших. Пробачте і прийміть себе. Милуйтеся собою. Поважайте і вчіться любити себе. І найголовніше — вчіться розуміти себе.
• Вважайте все досяжним. Ніколи не говоріть “я не можу”, “це неможливе”. Вимовляючи це, ви щоразу зумовлюєте для себе невдачу. Упускаючи при цьому вигідні операції, надбавки до зарплати, перспективні можливості.
• Доводьте розпочате до кінця. Дуже багато хто будує грандіозні плани, але мало хто їх реалізовує. Як правило, це не нестача розуму, здібностей або зусиль, а звичка, сформована в дитинстві. У зрілі роки така звичка буде заважати досягненню поставлених цілей. Навчившись не відкладати справи “на потім”, ви навчитеся втілювати в життя будь-яку свою ідею, якою б грандіозною вона не була.
• Живіть широко, дозволяйте собі надмірності. Наприклад, постійна зосередженість на своїх боргах буде мати зворотний ефект — ви ніколи не позбудетеся цього тягаря. Оскільки ви віддаєте, ви повинні і отримувати. Уявіть собі, що ви багаті. Оточуйте себе достатком. Згодом така позиція буде приносити вам все більше користі, підвищуючи якість і кількість того, чим ви користуєтеся.
• Не діліться ні з ким таємним. Одним з секретів успіху є вміння зберігати таємниці.
• Не виправдовуйтеся. Коли ви перекладаєте провину за незроблене на іншу людину або непередбачені обставини, тим самим ви дозволяєте управляти собою чиннику, який не можете контролювати. Навіть якщо ви дійсно не винні. Значить, у вашому житті завжди будуть переважати люди і ситуації, що заважають вам досягати своїх цілей. Вчіться самі відповідати за все, що трапляється з вами.
• Відстоюйте свої права. Багато хто з нас боїться це робити. Частіше за все через умови  виховання і силу звички. З іншого боку, зберігаючи мовчання, людина погоджується із зневагою з боку інших і посяганням на свої права. Запам'ятайте: кажучи “ні” злу, ми говоримо “так” справедливості. Не залишайтеся сентиментальними і пригніченими. Навчіться бути навіженими і відчайдушними.
• Контролюйте почуте. Забиваючи свій мозок поганими новинами і непотрібними нам подробицями, ми доводимо себе до депресії. Самі по собі слова людей означають не дуже багато. Значення має те, що відклалося у вас в голові. Ваша наполегливість в досягненні своїх цілей означає більше, ніж всі слова навколишніх і ваші передчасні сумніви. Не пускайте нікого за поріг своєї свідомості. Запам'ятайте ще один факт: все, що ви думаєте або говорите про інших, зрештою буде стосуватися вас.
• Не чекайте випадку, як це робить більшість. Якщо ви не задоволені зараз, завтра ви будете не задоволені ще більше. Почніть прямо зараз вчитися бути задоволеним собою. Своїми поглядами, здібностями, начальником, колегами... Поліпшуйте все, що можете або хочете. Інше приймайте таким, яке воно є. Спілкуйтеся з щасливими людьми, робіть те, що приємно вам.

Натхнення вам!
Щиро ваша, Natali Shpak.

15 лютого 2013

Історія Петриківського розпису

   Мальовниче село Петриківка Дніпропетровської області –, широко відомий у світі осередок Українського народного декоративного розпису, історичне коріння якого походить від древніх традицій настінних розписів, що сягають у глибину тисячоліть, аж до часів появи праматері української архітектури – білої селянської хати-„мазанки”. Ці орнаменти несли глибоку космогонічну символіку та особливе магічне значення своєрідного оберегу, що як і народна пісня зцілює та оберігає душу людини.  



14 лютого 2013

З днем св. Валентина!!!!

Усіх закоханих і усіх, хто шукає своє коханнячко,
усіх-усіх
АртКлуб вітає
з Днем св. Валентина!!!
 і для хорошого настрою та  натхнення
пропонуємо
Вам цікаву підбірку хендмейд-подарунків з інтернету:

12 лютого 2013

ПІДСУМКИ ЗАВДАННЯ №77 СВЯТКОВИЙ ДЕКОР ДОМУ


Привіт усім-усім!
Ви вже, мабуть,  зачекались на результати Завдання №77 :)
Роботи всіх майстринь просто чарівні!
А після закінчення зимових свят так приємно знов поринути  в  темлу атмосферу Різдва!
Дякуємо всім за участь
 і 
нарешті оголошуємо ТОП!


11 лютого 2013

Завдання №80 "Ти - квітка" (прикраси ручної роботи з квітами )

Всім Привіт!
Ну що ж, давайте помаленьку  підготуємось до весни? :)
Прикрасимо себе кохану та своїх близьких красунь до 8 березня? )))
Тоді запрошуємо разом з нами зробити прикрасу (обруч, сережки, браслет, перстень,брошку...) , 
і обов'язковою умовою є квітка (квіти) (і так, щоб вона була головною в декорі, щоб її було помітно) !



Для  натхнення пропонуємо роботи наших
Запрошених Дизайнерів


(задекупажені браслети з бабіни від скотчу)


Ольга Моисеенко

(заколочки та резинка з в'язаними квітами)



та роботи нашої команди АртКлубу

МАМАЛЬОТИК


Mariana


Tanya Tubloko





Роботи приймаються до 10 березня!
Натхнення Вам та чудового настрою!

08 лютого 2013

Завдання № 79. Скетч.

     Всім привіт! Наше нове завдання - скетч. Пропонуємо вам, зробити за ним сторінку, обкладинку блокноту або обкладинку для документів. Що вам більше до душі ))



Натхнення від дизайнерів
ЗД



Чекаємо на ваші чудові роботи до 5 березня.

06 лютого 2013

Підсумки завдання №75


Вітаємо чудовий ТОП завдання № 75




05 лютого 2013

Завдання № 78. Кольорова палітра.

  Доброго дня, любі читачі! Отож, час розпочинати нове завдання. Сьогодні пропонуємо вам зробити листівку за такою палітрою: синій, рожевий, жовтий, зелений. Додаткові кольори: білий та чорний.


Приклади робіт для надхнення:




Чекаємо на ваші роботи до 1 березня.



04 лютого 2013

Підсумки завдання № 74


   Всім доброго дня! Новорічні свята та зимові канікули закінчилися. Наша команда відпочила і з новими силами повертаємось до своїх обов"язків))) В першу чергу оголошуємо результати, на які ви вже, мабуть, зачекалися. Отож, підсумки завдання № 74 "Листівка із сніговиком":

ТОП 5
zulu