Сторінки

30 квітня 2012

Палітра або скетч!

Доброго дня!
Сьогодні стартує нове завдання. Приєднуйтесь! 


Запрошені дизайнери

Іrina Gerschuk


Chashe4ka



Anna M



Наша дизайн-команда:
Алина



Завдання дійсне до 28 травня включно.

правила стандартні.

успіху вам та натхнення!!!

29 квітня 2012

28 квітня 2012

Підсумки фотоліфтинга.



Fairy di

ЛИЛИЯ

Струк Ольга


Chashe4ka

Elka

Eolgerin

Izolda

Ukrainka

Terraincognita

Terraincognita

Вітаємо переможців!!!

запрошених дизайнерів прошу зв"затися з нами
n.shpak.blogs@gmail.com
в темі листа вкажіть ЗАПРОШЕНИЙ ФОТОДИЗАЙНЕР

Усім учасникам конкурсу дякуємо за участь!!!
Успіхів вам, у наступних іграх та завданнях!!!


25 квітня 2012

Річард Аведон

Привіт!
Сьогодні я розповім вам про одного дуже відомого американського фотографа. )


Рі́чард А́ведон (англ. Richard Avedon) — відомий американський фотограф. Народився 15 травня 1923 року у Нью-Йорку, в сім'ї євреїв, емігрантів із Росії, що покинули імперію ще в ХІХ столітті. Річард закінчив школу у Бронксі. Саме там у хлопцеві прокинулись неабиякі поетичні здібності. Відтак, хлопець брав участь у створенні шкільної газети. Після закінчення школи вступив до Колумбійського університету.
У 1942-1944 роках служив у морській піхоті. Саме під час служби у юнака прокинулися фотографічні здібності. Перші ж знімки зробив подарованою батьком камерою «Rolleiflex». Повернувшись додому 1945 року, юнак створив портфоліо, із яким ознайомився відомий на той час арт-директор журналу «Harper's Bazaar» Алєксєй Бродович (Alexey Brodovitch). Саме він прийняв хлопця на навчання у свою фотошколу. На той час розвитку творчої особистості Аведона сприяла ще й відома фотографка Лілліан Бассман (Lillian Bassman).1946 року Річард створив власну фотостудію, що дала йому певну творчу незалежність. Відтоді молодий Аведон розпочав свою співпрацю зі славнозвісним журналом «Harper's Bazaar». 1950 року Річард завершив навчання у фотошколі Бродовича.


23 квітня 2012

Нове завдання. Фотоліфтинг.

Привіт наші любі читачі!
Ми до вас з новим завданням. Сьогодні у нас починається фототиждень. І відповідно завданням буде - фотоліфтинг.  Сподіваємось ми вас достатньо зацікавимо та надихнем, для того щоб ви взяли в руки свої улюблені фотоапарати і по-фантазували ))

отже, фото для ліфтингу


роботи запрошених дизайнерів 





і робота нашого постійного дизайнера



Завдання дійсне до 21 травня включно.

правила стандартні.

успіху вам та натхнення!!!





20 квітня 2012

Рукодільна Індія

  Запрошую на невелику рукодільну мандрівку до Індії, яка славиться натуральними та ручної роботи тканинами, з багатою різнокольоровою  вишивкою.


 Велика кількість різноманітних прикрас із складним східним візерунком робить прості предмети домашнього вжитку неповторними, надає їм особливий характерний стиль.

18 квітня 2012

Рукодільне завдання. Шеббі-вінтаж + додатковий елемент

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Вітаємо наших любих читачів в гостях. Сподіваємося ви гарно відсвяткували Великдень )))

джерело фото для банера

Трохи із запізненням ми відкриваємо РУКОДІЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ!!! В рукодільному тижні ми будемо творити та говорити про різні техніки рукоділля крім скрапбукінгу. Нагадаємо, що для любителів скрапу у нас є окремий тиждень )))
Отже, наше рукодільне завдання  має назву " Shabby chic + Vintage + Гудзики"
Суть завдання (читаємо уважно!!!):
Створити будь-який виріб, в будь-якій техніці рукоділля, крім скрапбукінгу - використовуючи та обє”днюючи в одній роботі два стилі shabby chic та vintage, та додаючи до декору гудзики.

і для того, щоб ви краще зрозуміли що ми маємо на увазі, пропонуємо подивитися на роботи наших дизайнерів

15 квітня 2012

Христос Воскрес!!!




Хай лине у вись передзвін Великодній,
І кличе молитва душу в політ!
Хай зійдуть на землю щедроти Господні
І крила розгорне оновлений світ!
Хай мир у серці вашому панує,
Хай ангел Божий щастя вам дарує.
Ісус Христос - здоров'я шле з небес.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

13 квітня 2012

Рецепти українських пасок


Для тих, хто ще не спік Великодню паску, а ще тільки збирається це зробити публікуємо кілька цікавих рецептів )

Рецепт вареної сирної пасхи "Царська" 
Потрібно:
Сир (творог) - 1 кг
Масло - 200 гр
Сметана - 400 гр
Яйця - 5 шт
Цукровий пісок - 1,5 склянки
Ванілін - за смаком
Приготування:
Творог (бажано домашній) потрібно збити міксером до кремової маси. Окремо збивайте масло і додаєте до творога.
Окремо треба розтирати жовтки і півсклянки цукру. В іншій посудині треба збити білки та залишок цукрового піску.
Потім змішуємо акуратно всі інгредієнти і додаємо ванілін. В емальованому посуді все це варимо на тихенькому огні, весь час помішуючи і не доводячи до кипіння.
Але щойно з'явиться бодай один пухирець - треба одразу вимкнути. Краще недоварити, аніж переварити пасху.
Зваривши, залишаємо її холонути. Після готову пасху пресують у спеціальній деревяній або пластмасовій формі. Якщо немає форми - можна просто зцідити у марлі над чистою каструлькою і подавати в десертних мисочках.
Зберігається така пасха близько тижня.

Рецепт куліча 
Потрібно:
Борошно
Кисляк свіжий, не кислий - 1 л
Цукор - 1 кг
Яйця - 10 шт
Жир домашній - 0,5 кг
Сметана - 200 гр
Ванілін - 1-2 пакетики
Сіль
Дріжджі
Приготування:
Спершу змішуємо разом кисляк, цукор, яйця, жир і дивимось, скільки в нас цього вийшло по об'єму. Потім розводимо і додаємо дріжджі магазинні, з урахування 2-2,5 ложки на 1 л.
Тоді додаємо борошно (обов'язково тепле) і замішуємо, поки тісто не стане густим. Залишаємо його в теплому місці на ніч. Вранці все ще раз перемішуємо, ставимо в форми - і в піч.
Поради:
Аби паска була гарною і блискучою, перед тим як ставити її пекти, потрібно помазати сирим яйцем. Прикрасити таку паску можна збитими білками з цукром (тоді треба їх ще трохи запекти в печі), а зверху ще й присипати кольоровою присипкою.

Рецепт печеної паски із Закарпаття:
Потрібно:
Борошно - 2 кг
Масло - 200 гр
Яйця - 3-4 шт
Трішки олії
Трішки молока
Дріжджі
Ізюм - за смаком
Ванілін - за смаком
Вино червоне - 100 гр
Сіль
Цукор
Приготування:
Спершу розводимо дріжджі в молоці. Коли дріжджі підійдуть, розмішуємо і додаємо всі інші інгредієнти. Замішане тісто лишаємо киснути десь на 2 години.
У цей час замішуємо трохи білків та борошна з водою. З цього тіста виготовляємо різні прикраси для паски.
Коли тісто підросте, паски ставлять у форми, приліплюють зроблені візерунки і ставлять у пічку.
Поради:
Аби паска була золотистого кольору, вийнявши з печі, її потрібно змазати жовтком, збитим із цукром, і покласти ще на 5 хвилин у піч.

Вдалих всім пасок та щасливого Великодня! Христос Воскрес!



12 квітня 2012

Пасха, паска чи куліч?



Сьогодні можна почути, що всі ці три слова вживаються на позначення одного й того самого - Великоднього хліба. Однак між цими поняттями є й певна, хоча і несуттєва, різниця.
Так, пасха - це великодня страва, виготовлена з сирого чи вареного сиру та спресована у формі обрізаної піраміди, що символізує гріб Господній, та з літерами "ХВ", що має означати перемогу Христа над смертю та його Світле Воскресіння.

З вечора до вечора
А от паска і куліч - це пасхальний хліб, що робиться з борошна з додаванням інших інгредієнтів. Відрізняються вони, власне, лише стилем оформлення. Паску вправні господині прикрашують різними символами, візерунками тощо. А от куліч просто приливають білою глазур'ю, яку зазвичай роблять зі збитого із цукром білка, та присипають цукром.
Раніше процес приготування паски займав цілу добу. Так, в середу ввечері готували опару для паски. Яйця завчасно вбивали в окремий посуд і залишали трохи постояти. Тоді жовтки червоніли і паска була жовтішою. Замішену опару ставили на ніч в тепле місце, а вночі прокидалися й дивилися, чи досить вона тепла, чи гарно росте. Зазвичай, ставили на лежанки. Якщо ті були надто гарячі, то підставляли брусочки, аби опара не підварилась. А вже вранці в Чистий четвер до опари додавали борошно і замішували тісто. Протягом всього року завжди залишали для пасок найкраще борошно. Замісивши, тісто лишали на 4-6 годин рости. Потім вже з готового тіста виробляли паски у циліндричних формах, знову лишали їх ще на 2-3 години доростати. В той же час розтоплювали піч і ставили пекти паску приблизно на 40-50 хвилин.

Паски білі, жовті і ... чорні
Від хліба паски відрізнялись висотою. Чим вища була паска, тим краще. Здавна випікали паски трьох видів: білу, жовту і чорну. Білі були присвячені тим душам, які вже відійшли в інший світ. У них майже не додавали яєць. А от у жовті, присвячені сонцю, вбивали багато яєць, тому вони й були жовтого кольору. Чорні ж паски були для самих себе. Адже живі люди ходять по чорній землі, тому і паски для себе робили із житнього борошна, аби теж були чорні. Готові паски завжди ставили в східному кутку будинку, що символізувало приношення певної жертви.

10 квітня 2012

Готуємо з MARIA: Історія однієї страви - сирник



Сирник, це улюблений десерт в цілому світі. Одна думка про сирник в багатьох викликає асоціації їжі богів і неземних смакових відчуттів. Цікаво, що сирнику вже більше ніж 4,000 років, і коріння його сягають далеких часів стародавньої Греції. Дякуючи отцям філософіі і міфологіі сирник розповсюдився по цілому світу, і в кожній країні отримав нову окраску і доповнення. Куди б не закинула вас доля ви завше можете спробувати смачний і оригінальний сирник в маленькій пекарні любого міста світу. Запрошую почитати мою невеличку оду сирнику, адже саме він повинен бути присутнім на Великодньому столі.

Походження.

Перший у світі “сирник“ був приготований на Грецькому остові Самос. Сир люди виготовляли давно, проте перші писані спомини про сир і його виготовлення датується 2,000 років до Христа.  Греки вважали сир і сирник поживним продуктом який дає людям силу, отже в їжі людей які дуже пильнували красу свого тіла цей продукт був частим гостем.  Існує запис, що сирник подавали на стіл атлетам під час Олімпійських ігор в 776 році до Христа. Та не лише атлети шанували такий вишуканий продукт, сирник був частим гостем на весіллях як весільний пиріг. Проте це не був такий вишуканий десерт який ми з вами знаємо сьогодні.  Декілька простих складників – борошно, мед і сир формувались у вигляді хлібця і готувались в печі.


09 квітня 2012

Кулінарне завдання "Коронна страва"

Привіт любим нашим читачам!!! ))
Сьогодні ми відкриваємо кулінарний тиждень. І у нас для вас кулінарне завдання ) Завдання під кодовою назвою "Коронна страва" - потрібно приготувати будь-яку страву, яку ви чи ваші рідні чи ваш чоловік ))) готують для святкування ваших родинних дат чи свят.


 Для натхнення коронні страви наших дизайнерів

SHAKTI

шоколадні мафіни, звичайні кекси та бутерброди (помідор,зелений базилік,оливкова олія)


MARIA



ЛІЛЮСЬКА

Помідори фаршировані курячим філе



NATALI SHPAK

мексиканський пиріг



Рецепти усіх страв читайте в блогах дизайнерів.

ПРАВИЛА УЧАСТІ У ЗАВДАННІ:
1. Оскільки ми не зможемо спробувати вашу страву на смак то оцінюватися буде презентація страви та простота рецепту.
2. У віконечку інлінка залишаєте посилання на ВАШ ПОСТ. У пості має бути рецепт страви та чітке не розмите фото.
3. Завдання дійсне до 7 травня включно

Бажаємо усім успіхів та вдалих кулінарних шедеврів!!!



З днем народження!!!


ВІТАЄМО  СОЛОМІЮ  З  ДНЕМ  НАРОДЖЕННЯ!!!


Бажаємо щастя, здоровя,
Шаленого кохання,
Та творчих упіхів!!!
Хай  твої мрії збуваються!!!



07 квітня 2012

Shabby вихідний


Вітаю любих наших читачів зі святом!!!
Сьогодні 7 квітня а отже ми світкуємо Благовіщення!!  Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням народно-релігійне свято після Великодня і Різдва Христового.
Вважається, що весна в цей день остаточно поборола зиму, Бог благословляє землю і відкриває її для сівби. На Благовіщення птиця гнізда не в’є, дівчина косу не  заплітає. За переказами, зозуля — єдина птиця, яка вила гніздо у цей день... 
Крім того, вже зовсім скоро Великдень!! Усі приготування до цього свята у вас вже на фінішній прямій? ))) і мабуть вам буде не складно поділитися з нами вашими ідеями? ))) Отже, пропонуємо вам нове завдання з рубрики Shabby chic ua.  А завдання має назву "Великдень у стилі потертий шик!" ))) 
Для натхнення роботи наших дизайнерів: 
MARIANA


ЛІЛЯ
Правила:
1. Ознайомтеся будь-ласка з нашими загальними правилами
2. Приймаються лише СКРАП роботи виконані у стилі SHABBY CHIC.
3. Завдання дійсне до 5.05.2012 включно
4. Посилання на свої роботи залишайте через інлінк.


ще кілька фото для натхнення, які знайшла в Google по запиту  Shabby Easter


06 квітня 2012

Результати завдання №15 Скетч.

Усім вітання.
Сьогодні настав час оголосиити результати попереднього завдання по скетчу. Нам дуже приємно бачиит Ваші неймовірні роботи. Скетч був дійсно трохи складний:)
Отже, фаворити:

















Запрошені дизайнери



6. Irina Gerschuk



Дівчатка усіх вітаю! Запрошеного дизайнера прошу написати лист на мейл sparalyuh@ukr.net


Забирайте до себе банери:)


Усім гарної п"ятниці!