29 березня 2011

Ембосінг - з чого почати?

Сьогодні хочу разом з вами детально розібрати, що ж це таке - ембосінг, і які інструменти потрібні для його використання!
Я сама є початківцем у цьому питанні, але постараюсь розповісти вам з чого все-таки потрібно розпочинати!

25 березня 2011

Події.

Майстер класи до Великодня.


24 березня 2011

Новини

Доброго дня!!!

Сьогодні хочу оголосити кілька новин.
1. Діяльність Арт Клубу відтепер можна відслідковувати  через соціальну мережу ВКонтакті.
    Наша група http://vkontakte.ru/public24166976

2. Також Вконтакті  ми відкрили кілька сільних покупок (дивіться альбоми групи).
    А саме, на даний момент відрите замовлення на закупку тиснень.


Альбом в стадії наповнення і ще не всі ціни розтавлені, але вже можна замовляти.

3. Ще ВКонтакті почалась спільна закупка дизайнерського картону. Альбом тут http://vkontakte.ru/album-24166976_130051811



4. Крім того, для тих, хто має бажання продавати свої готові подарунки ручної роботи - створенй АРТ ЯРМАРКА. Умови продажу своїх робіт читайте в описі  альбому. АРТ Ярмарка тут http://vkontakte.ru/album-24166976_130051811.

Умови для здійснення спільних закупок читайте в описах альбомів.

23 березня 2011

АТС - халява!!!!!!!!!!!

Вітаю всіх!!!
Сьогодні  пропоную вашій увазі АТС-халяву. Що це таке? Наші дизайнери зробили АТСки на задану тему , а сьогодні ми їх роздамо усім бажаючим, просто так - без обміну ))).
Тема першої АТС-халяви - Жінка. А якщо конкретніше  - ідеальна жінка у нашому баченні. Дизайнери в своїх АТСках створили образ жінки, який на їхню думку є образом ідеальної жінки.
Отже, не буду вас мучити балачками. Зустрічайте і вибирайте. )))

BARABAN4IK
бажаючі отримати: Ирина любу, Ludmila №3, cra3y любу, katerina любу


 DETENISH
Поскольку, тема материнства мне стала очень близка, то в моем понимании идеальная женщина - это хорошая мама.
бажаючі отримати: *Ириска* 


КСЮМКА
Моя девушка романтик, идеал моей дочки -Золушка. Надеется встретить сво любовь.

бажаючі отримати: abed 


MARYANA
Моя АТС буде присвячека Жінці-мамі!
Адже саме материнство робить жінку більш жіночною, більш ніжної і такою сильною!

бажаючі отримати: Джульєтка 


СОЛОМІЯ
Напевно (точно) в кожного різні уявлення про ідеальну жінку, мені важко відповісти на це питання, бо сьогодні це ідеальна жінка, а завтра за різними обставинами  - ні.  На моїй АТС зображена жінка з минулого, це видно з оформлення і самого вигляду жінки. А головне це жінка з посмішкою, незаклапотана побутовими, робочими та іншими проблемами

бажаючі отримати: Mariana 


USATIK
Женщина...Идеальная женщина...Кто она?Мне кажется все женщины идеальны по определению, но если выбирать какое-то конкретное состояние, момент, ситуацию, то для меня идеальной является с ног до головы девушка - невеста!
Свет-женщина, невеста и жена,
На ней добра и вечности печать,
Она любить умеет и прощать,
И потому хранит природа в ней
Как тайну тайн, извечной жизни завязь.
И сам ты вдруг становишься светлей
Ее земных волшебных рук касаясь.

Моя АТС посвящена именно невестам!
Бумага из свадебного набора K&Company, калька, эмбоссинг - черное чернило+прозрачная пудра, жидкий жемчуг, половинки жемчужин.

бажаючі отримати: Ольга


SHAMBALA
Меня уже слегка напрягает тема мамы, учитывая, что я уже три с половиной года в декретном отпуске и еще два впереди, поэтому моя АТСка посвящена тем женщинам, которые не сидят на месте, они динамичны, активны и знают, чего хотят.
АТС выполнена на акварельной бумаге, девушка распечатана на принтере (художница Софи Гриотто), клякса сделана акварельной краской, ну а по украшениям все ясно.

бажаючі отримати: breartv157


Якщо комусь сподобались АТСки пишіть в коментах, наші кохані дизайнери  із задоволеням подарують їх вам!!!

Бажаю успіху!!!

 АТСки роздано, дякую усім за участь!!!
Тим хто нічого не отримав, не засмучуйтесь - АТС-халява у нас буде щомісяця. 
Можливо вам наступного разу пощастить ))) !!! 

22 березня 2011

МК по свечке-сердечку.

МК підготувала Гавочка.

Всем привет! Надеюсь, вам будет интересен МК по созданию свечки.

Для того, чтобы отлить свечку нам понадобится:
- парафин(можно остатки от свечей, имеющиеся дома)
- фитиль(тоже можно использовать от остатков свечи) также все это можно найти в рукодельных магазинах
- краситель (восковые мелки)
- жестяная или любая другая металлическая банка 
- миска с водой
- карандаш, спица, коктельная  или шашлычная палочка 
- и конечно форма, в которую мы будем заливать свечу
Итак кусочки парафина кладем в банку(я использую банку из под Нутрилона.Очень удобно!) и ставим на водяную баню
Пока парафин постепенно растворяется, мы готовим форму для залива.
Для маленьких свечек я использую силиконовые формы для выпечки. Они очень удобны и самое главное, из них очень легко вытаскивать готовую свечу.
Итак, в центре формы пробиваем дырочку, вставляем туда фитиль предварительно смочив его в растопленный парафин(это делается для того, чтобы в случае образование пустого пространства при остывании парафина, свеча не потухла, а продолжала горение).


Затем фиксируем фитиль ровно по центру в верху формы с помощью карандаша, спицы, или коктельной палочки.Это делается для того, чтобы фитиль был ровно расположен и свеча сгорала равномерно.


 Затем начинаем заливать парафин. Так как мы делаем свечу, состоящую из двух цветов, нам нужно сначала окрасить небольшое количество парафина в первый цвет, в моем случае это бледно-розовый.
Для окраски парафина замечательно подходят цветные восковые мелки(если честно, то красят даже лучше тех красителей, которые продаются в рукодельных магазинах!)
Нарезаем мелок на мелкие части и бросаем его в растопленный парафин.Перемешиваем и и заливаем в углубление сердечка.



Даем парафину остыть, чтоб цвета не смешались. А тем временем растворяем мелок другого цвета в растопленном парафине(в моем случае это малиновый).
В форму с остывшим первым слоем вливаем закрашенный контрастным цветом парафин


Затем даем полностью остыть. Если у вас много времени, то можно дождаться пока парафин остынет естественным путем. Я обычно стужу в холодильнике или в емкости с холодной водой.


По мере остывания парафин имеет свойство сужаться. По этому по центру нашей свечки появляется небольшое углубление. В него нужно долить парафин того же цвета, чтобы поверхность выровнялась.


После того, как парафин окончательно остыл мы легко вынимаем его из формы и обрезаем остатки фитиля.


И получаем вот такую свечку-сердечко.
Надеюсь, вам пригодится!))





19 березня 2011

Дошка натхнення.

У Вас буває так, що щось хочеться або треба зробити, а ідей нуль, просто нема. Починаєш ритися в просторах інтернету за краплинкою натхнення. Але ж воно скрізь, просто ми його не завжди бачимо. Або бачимо, намагаємося запам'ятати, та згодом забуваємо. Так от, щоб не забувати, можна використовувати дошку натхнення ( або стіну натхнення, або moodboard чи inspiration wall, називайте як хочете). Вона допоможе не губити гарні ідеї, створювати план дій, який завжди перед очима, навіть нагадувати про власні досягнення. Все, що Вас надихає просто повинно бути на цій дошці.
Дошка натхнення може бути цифровою, або реальною. З цифровою простіше. Вона легко робиться в фотошопі (або інших редакторах), та надихае час від часу, коли нам того треба. Зазвичай такими дошками користуються організатори свят та дизайнери інтерьєрів для зручності  спілкування з клієнтом. Ще вони дуже допомагають обирати гарні палітри для робіт Ось  наприклад:







Але ж найбільш надихаюча реальна дошка.
Вона може бути будь якої форми, кольору або фактури, головне, щоб на неї легко можна було прикріпити і зняти будь який елемент. Дошку можна повісити на стіну, або просто поставити на підлогу, або сама стіна може бути дошкою натхнення чи меблі. Тобто все на що здібна Ваша оселя та уява. Обираючи собі дошку, треба зрозуміти, що на ній буде. Ну, відносно скрапу, скоріш за все на нашій дошці буде папір, можливо металичні елементи, брадс, гудзики стрічки, та ін.
Дошка може бути магнітна, пробкова, дерев'яна або картонна.
Наприклад, 




Крім прикрас,можна прикріпити на дошку (або повісити з боку) свій диплом, або сертифікат, або свою кращу роботу, на знак того, що Ви можете робити гарні речі і у Вас в цьому є досягнення. Можна писати ідеї на папірці. Можна зробити коллаж з тих речей, які Ви хочете використати в наступній роботі, такий собі пошук ідеї. Фотографіі, слова, цитати, фрази, малюнки, білетики, все це може бути там. Але не забувайте, що будь яку річ з дошки ви можете використати у натупній роботі, тому треба кріпити її так, щоб потім зняти неушкодженною. 
Одже, творіть та надихайтесь. Та радуйте нас своєю творчістю.



17 березня 2011

Стаття: "Бісер - це не тільки..."


Нове завдання нашого блогу «Бісерний мінік» безпосереднє пов'язаний з бісером от же я розповім вам трохи про бісер.
Усі напевно чули про бісер і багато хто хоч раз брав бісер до рук і думав щоб таке гарне зробити.
Але все ж таки я трохи розповім історію цієї дивовижної маленької бусинки, щоб ви перейнялись величчю цього виду рукоділля і захотіли теж хоч трохи бути до нього причетними.

Отже, люди вважають, що бісер – це невеличкі або малюсінькі (найчастіше скляні) бусинки з наскрізними отворами, крізь які їх можна нанизувати на дротик, нитку або волосину. Використовуючи бісер, можна створювати всілякі кольє й намиста, браслети й каблучки, амулети й предмети домашнього побуту; ним прикрашають головні убори й одяг (включаючи царський й патріарший (тобто верховного духівництва)), роблять іграшки й сувеніри, оздоблюють картини й ікони, а на початку ХХІ століття з бісеру був створений навіть цілий садок натуральної величини!

  
Справжні чарівники розуміють, звичайно, як це мало й прикро для бісеру: адже ніхто не бачить всі його чудесні можливості! Запитайте будь-якого ельфа або Бармалейку, і вони Вам скажуть, що бісерне мистецтво – це кращі ліки від половини людських хвороб і найкраща можливість освоїти ази навчання чарівництву! За допомогою бісероплетіння можна лікувати різні важковиліковні недуги, наприклад: лінь, жадібність, сум і поганий настрій; можна творити чудеса, оживляючи свої фантазії; можна рятувати друзів від злої чарівниці Порожньої Нудьги; за допомогою бісеру можна заводити дружбу з Феєчками, потрапляти в Чарівну країну Казок і будувати там повітряні замки, а потім втілювати їх на Землі…Ех, багато чого можна придумати й зробити за допомогою бісеру! Але люди поки що цього всього не знають! Вони можуть бачити тільки форму бісеру, але не його суть, якість матеріалу, але не його глибинний зв'язок з основами буття…
Отже, за всіх часів люди високо цінували видатні зовнішні якості бісеру. Усі бачили, що бісер – це дуже гарний, міцний і стійкий матеріал. Тобто: він не псується від часу, як тканина: шовк або вовна, не занадто чутливий до світла, тобто не вигорає так сильно, як папір, тканина або фарба, і не ламається, якщо, звичайно, не пасти на бісерних виробах коней або слоників. Ця міцність ріднить бісер з вттьонченим мистецтвом живопису по емалі й порцеляні, що також зберігають для нас свої яскраві первісні кольори, які вкладав у них майстер древніх епох.
А почалося все зі звичайних великих скляних бусинок! Як тільки людство відкрило рецепт виготовлення скла, майстри й майстрині різних народів стали розшивати бусинками одяг і робити з них прикраси. Згодом технологія виготовлення бусин ускладнювалася, дозволяючи робити бісеринки усе дрібнішими й дрібнішими. Бісеринки-крихітки з'явилися в епоху розквіту славетних венеціанських майстерень. Тоді вони досягли такої витонченості, що на кращих стародавніх вишивках ряд бісеринок, що нашивалися на полотно, виявлявся рівним товщині ниточок цього полотна!
Всім, напевно, цікаво – із чого і як робиться бісер? Традиційно у Венеції бісер виготовлявся так: майстер-склодув із краплі розплавленої скляної маси видував довгу трубочку маленького діаметра, яку потім дрібно нарізали й висипали на сито для вилучення бракованих бусинок. Потім скляні зернятка закладали в барабан (так називали, звичайно ж, не музичний інструмент, а круглу порожню ємність, яку можна було розкручувати до великої швидкості). Разом з юним бісером у цей барабан ще насипали зволожену суміш вугілля, вапна й вогнетривкої глини. Барабан крутився, а суміш заповнювала дрібні отвори скляних зерняток. Робилося це для того, щоб згладити нерівності скляної поверхні й надати зернам правильну округлу форму. Потім майстри відправляли бісеринки в піч для випалу. Це схоже на те, як деякі бабусі печуть пиріжки, тільки набагато гарячіше! Після охолодження бісер ще раз просівали, відокремлювали від домішок, і за допомогою складного полірувального порошку повертали йому блиск, втрачений під час випалу. Бачите, через скільки людських рук і праці, через який складний процес пройшла у своєму народженні кожна малюсінька бусинка!
Так само виготовлявся й стеклярус, тільки його, на відміну від бісеру, нарізали не дрібно, а залишали скляною трубочкою довжиною три й більше міліметри.
Сучасні бісеринки можуть виготовлятися не тільки зі скла, але й з найрізноманітніших матеріалів: дорогоцінних і напівкоштовних каменів, металів, дерева, пластмаси...

   

Я ще не втомила вас розповіддю? Ви вже зрозуміли, що бісер це не просто маленькі бусинки, це ще велика історія і великі можливості.
Ну вже досить історії, треба і на практиці спробувати.
Коли я робила мінік по новому завданню нашого блогу, то в задумах у мене було в цьому мініку зробити рамочки для фото з бісеру, але руки до цього так і не дійшли.
Але спосіб як її робити я знайшла і зараз поділюсь з вами.
По-перше треба підготуватись. Що нам буде необхідне?
Думаю без бісеру ми не обійдемось, тож обираємо який нам підійде, колір, розмір, враховуючи, що чим крупніший бісер тим більша рамочка вийде і менш буде можливостей підігнати її по розміру.
Також нам знадобиться проволока або волосінь, ножиці або кусачки. Трохи терпіння та уважності.

А тепер все робимо за схемами.

Спочатку ми робимо простий ланцюжок, як показано на мал. А-С, довжиною він повинен бути трохи більше за ваше фото, щоб після пришивання рамки до сторінки ви могли вставити в неї фото. Як показано на мал. D робимо перехід на другий рядок, і продовжуєте як на мал. E-F. Якщо ви хочете зробити рамочку товстіше, то треба буде повторити ще кілька разів. Я зупинилась на двох стовпчиках. Далі будемо робити куточок и перехід на інший бік.

Треба повторити все як показано на мал. G-I в довжину трошки більше за фото. От же сторони та переходи ми робити навчились, залишилося повторити все кілька разів. Коли рамочка буде готова, обережно невеликими стежками пришити з трьох сторін її до сторінки і вставити фото!

Сподіваюсь побачити результат у кого-небудь в роботі, а то у самої руки так і не доходять.

Розповідь про бісер взята звідси.






15 березня 2011

Зберігання штампів

Привіт, любі читачі нашого блогу!
Сьогодні я хочу розповісти вам про зберігання акрілових штампів. Рано чи піздно, але це питання виникає у  скрап-фєй)
Я вирішила не вигадувати велисипеда, а скористатися порадами інших .
1.Можна виготовити ось таку коробочку для штампів, як зробила
На мій погляд, плюси її полягають в унікальності та індивідуальності, тобто можна на свій смак зробити кишенькі.  
Мінус - вона займає багато місця, і штампи треба шукати в коробці.
Ще одна коробочка для штампів

2. Зберігання штампів в папках:
2.1. France  демонструє нам, як вона зберігає штампи в канцелярських папках:
Плюси: не потребує багато місця для зберігання, все розташовано по темам, легко знаходити штампи.
Мінус: старі штампи, на яких не залишилося клейкої речовини можуть з*їджати на дно файлика.
2.2. Paula Pascual радить зберігати штампи в візитницях
Плюси: для кожного штампа окрема кишенька,прозорі файли для зберігання.
Мінус: важко діставати маленьки штампіки.
3. Зберігання в холдерах для дисків

Плюси : економимо місце, зручна застібка.
Мінус: для обмеженої кількості штампів, а також треба зробити спеціальні заготовки для того, щоб кишенкі не були м*якими.
4. Зберігання в коробочках від дисків від Omela

Плюси: можна розкласти по темам, фірмам штампи по коробочкам, зручно продивлятися.
Мінус: при великій кількості штампів буде багато коробочок.

Маю надію, що вам сподобалася моя стаття, і ви знайшли  щось цікавеньке для себе! Пішить в комментах які подобаються вам способи зберігання штампів, діліться посиланями.
Всього найкращого, гарного дня!


14 березня 2011

МК прикраси з фетру

Оскільки наш блог різнобічно розвинений, пропоную вашій увазі МК по створенню прикраси з фетру.
Таку прикрасу можна використовувати як декор до скрап об"єкту і як брошку ;)
Для її виготовлення знадобиться:
- лист фетру
- ножиці
- лінійка
- олівець
- клей чи пістолет на силікон
- кусок картону 7х7 см
1. З фетру нарізаємо квадратики:
- 10 шт розміром 3х3 см
- 10 шт 2х2 см

2. Як зображено на фото, вирізаємо із заготовок листочки, скручуємо їх та склеюємо

3. З картону вирізаємо коло діаметром 6х6 см
4. По контуру приклеюємо затготовки з квадратиків розміром 3х3 см

5. Далі другим слоєм приклеюємо менші заготовки.
6. В середину клеєм бусинку, оздоблюємо на свій смак

7. Викристовуємо також за власним бажанням!!
Приємної усім творчості і красивих робіт!
Ваша Мар"яна

12 березня 2011

Тонування паперу за допомогою чаю.

Необхідність у тонуванні паперу може виникнути як у початківців, так і у далеко не новачків у скрапі. Тонований папір може стати оригінальною основою вінтажних робіт будь-якого скрап-напрямку – як елемент сторінок, листівок, скрап-об’єктів так і блоком сторінок блокнотів та кулінарних книг.
Тонування паперу можна здійснити наявними у кожному кавою та чаєм. Для цього необхідно заварити дуже міцний чай, приблизно 6 столових ложок чаю на 300 грамів кип’ятку. Доки чай настоюється, необхідно підготувати вашу робочу поверхню – встелити її скатертиною, нарізати папір до необхідного формату. Перед тонуванням папір слід трохи змочити водою і розгладити її широким пензлем. Після цього наноситься перший шар заварки, витримується 3-5 хвилин на всмоктування, після цього повторюється, при цьому кожен наступний шар слід наносити, тримаючи пензлик під іншим кутом. Кількість шарів залежить від необхідного для Вас тону та насиченості паперу. Для ефекту плям можна після неповного висихання сторінки розбризкати пензлем заварку або на вологий папір розсипати трохи гранул розчинної кави.
Від характеру роботи, яку Ви плануєте з тонованим папером, залежить необхідність тонування однієї або обох сторін листа.
Для створення більш реалістичного ефекту старовини можливо використати на краях паперу тонування бальзамічним оцтом в кілька етапів або дистресовими чорнилами Vintage photo.
Скрап-майстрині, Ви можете експериментувати з тонуванням паперу, використовуючи різні сорти чаю, наприклад, зелений чай дає легкий оливковий відтінок, каркаде – відтінок рожевого. Таким чином, можна комбінувати відтінки в межах одного листа паперу і створювати неповторні композиції!
Для натхнення хочу представити Вам мої роботи з використанням бумаги, тонованої в чорному чаї – блокнот і чоловіча листівка. Для збільшення ефекту старовини я тонувала краєчки чорнилом та проштампувала папір

Бажаю Вам веселих вихідних!!!:)

11 березня 2011

Важливі навички

На думку переважної більшості батьків, «домашнє» дитинство має багато переваг порівняно з дитячим садком. Маля менше хворіє, бо перебуває під невсипущим оком матері й менше наражається на небезпеку підхопити недугу від одногрупників. Та й чи дадуть колективні заняття з малювання, читання такий же результат, як індивідуальні?
Але разом з тим дорослі мають зрозуміти: навчити дитя ліпити кумедних звірят із пластиліну – це, звичайно, добре, та важливіше навчити спілкуватися з ровесниками. А де ж опанувати це мистецтво, як не в дитсадку? І тут декого з батьків підстерігає прикрість: ваша найталановитіша. Найкмітливіша дитина абсолютно не пристосована до самостійного життя. Вона добре малює, уміє читати і рахувати, знає напамять багато  віршиків? Це чудово, але чи навчили ви малого зашнурувати взуття, одягати та застібати куртку і акуратно складати одяг до шафи? Психологи переконані: саме це свідчить про рівень  розвитку самостійності дитини. А ще – уміння пристосуватися до режиму дня. Тому, перш ніж віддати 3-4 річну дитину садочок, поцікавтеся, коли там снідають. Коли йдуть на прогулянку, коли починається й закінчується пообідній відпочинок. І протягом місяця привчіть маля до такого режиму.  
Тоді й дитині буде легше звикнути до способу життя, і вихователям буде менше клопоту, і одногрупники не потерпатимуть через вередливого новачка. 

Дякую, що зайшли!!!

10 березня 2011

МК квітів з органзи

Усім привіт! Сьогодні я покажу як робити квіти з органзи, звичайно МК не мій, їх можна багато побачити в мережі, наприклад тут МК, або ж Тут а я просто покажу даний МК у моєму виконанні і на українській мові:)
Отже нам потрібно буде:
1. Стрічка з органзи, шириною 6 см, довжиною 1 м, з цієї довжини вийде 3 квітки, а бо ж можна залишки фіранки з органзи, можна повирізати смужки щириною 5-6 см, а з довжино як вийде, саме із залишків фіранки я буду робити квіти
2. Свічка
3. Ножниці
4. Брадси, або буси

 Отже крок перший: Розрізаємо смужку органзи на квадратики, це необов"язково повинні бути ідеальні квадратики, можна навіть прямокутники, прямокутників може бути скільки забажаєте, від 3 до 10, чим їх більше тим квітка буде пишніша, я ж роблю їз 4
Далі з них вирізамємо кружечки, вони також необов"язково повинно бути ідеальними

Далі запалюємо свічку і обробляємо краї тих кружечків, бажано легенько торкатись вогню і ставити горизонтально
Зауважу, що органзу із залишків фіранки, можна сміливіше обпалювати, а от саме з стрічку, трішки легше, бо вона тонша і краї можуть почорніти.
Повинно вийти ось так
Складаємо одни на одний по розміру
 Квіти можна скріпити брадсами, або прошити бусами:
От і все. Квіти готові, вони стануть чудовою прикрасою для листівок, альбомів, брошок і т.д. Сподіваюсь МК зрозумілий для вас і буде вам корисний!